Ιταλία: Επιστολή 100 επιστημόνων σε Κόντε για άμεσα δραστικά μέτρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Επιστολή 100 επιστημόνων σε Κόντε για άμεσα δραστικά μέτρα
Οι επιστήμονες ζητούν να αποφασιστεί η λήψη νέων, αυστηρών μέτρων μέσα στις επόμενες δύο με τρεις ημέρες.

Εκατό Ιταλοί διακεκριμένοι επιστήμονες, με επιστολή τους προς τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ζητούν «να ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας κορωνοϊού, για να μπορέσει να αποφευχθεί η τραγωδία».

Οι επιστήμονες (μεταξύ τους υπάρχουν γνωστοί πρυτάνεις, φυσικοί, γιατροί και οικονομολόγοι) ζητούν να αποφασιστεί η λήψη νέων, αυστηρών μέτρων μέσα στις επόμενες δύο με τρεις ημέρες, ώστε σε δύο εβδομάδες να μην καταγράφονται στη χώρα εκατοντάδες θάνατοι την ημέρα από κορωνοϊό.

Οι υπογράφοντες την επιστολή τονίζουν ότι «στη φάση αυτή, απόλυτη προτεραιότητα έχει η προστασία της ατομικής υγείας, όπως και εκείνης του κοινωνικού συνόλου, έτσι όπως προσδιορίζεται στο άρθρο 32 του ιταλικού Συντάγματος».

«Η λήψη αποτελεσματικών μέτρων τώρα θα προστατέψει και τις θέσεις εργασίας. Όσο περιμένουμε τόσο τα μέτρα θα γίνουν πιο σκληρά και θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, με βαρύτερες οικονομικές συνέπειες», υπογραμμίζουν οι Ιταλοί επιστήμονες.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider