To Πανεπιστήμιο Πρίνστον «δέχεται» να μειώσει τη μισθολογική ανισότητα ανδρών - γυναικών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
To Πανεπιστήμιο Πρίνστον «δέχεται» να μειώσει τη μισθολογική ανισότητα ανδρών - γυναικών
Το κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα συμφώνησε να διορθώσει τη μισθολογική ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών καθηγητών.

Περί τα 925.000 δολάρια σε αναδρομικούς μισθούς και ακόμα 250.000 δολάρια σε μελλοντικούς μισθούς καλείται να πληρώσει το πανεπιστήμιο Πρίνστον, για να καλύψει το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των καθηγητών.

Όπως αναφέρει το CNBC, το κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα ήρθε σε «συμφωνία» με το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, μετά τη διαπίστωση πως υπήρχε μισθολογική ανισότητα μεταξύ καθηγητών άλλου φύλου, παρότι βρίσκονταν στην ίδια «κατηγορία».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μελέτη του υπουργείου, οι διαφορές στις αποδοχές μεταξύ καθηγητών άλλου φύλου βρέθηκαν στα μισθολόγια των ετών 2012 - 2014, με 106 γυναίκες καθηγήτριες να έχουν λάβει χαμηλότερο μισθό.

Το πανεπιστήμιο από την πλευρά του υποστήριξε πως δεν πρόκειται για μισθολογική διάκριση μεταξύ φύλου, αλλά για λάθη στο στατιστικό μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε, παρόλα αυτά δεσμεύτηκε πως θα δρομολογήσει αλλαγές στο μισθολόγιο του, ώστε να μην υπάρξει ξανά στο μέλλον, μισθολογικό χάσμα μεταξύ των ανδρών και των γυναικών καθηγητών του.

Παράλληλα, το Πρίνστον συμφώνησε να πραγματοποιήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια, με αντικείμενο τη μισθολογική ισότητα, σε όσους εμπλέκονται στη διαδικασία καθορισμού και απόδοσης μισθού.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider