Debate εξ αποστάσεως εξετάζουν Τραμπ και Μπάιντεν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Debate εξ αποστάσεως εξετάζουν Τραμπ και Μπάιντεν
Το debate προς το παρών έχει ακυρωθεί και επίσημα καθώς ο πρόεδρος Τραμπ επέμενε να γίνει δια ζώσης όπως και το αντίστοιχο της 30ης Σεπτεμβρίου.

Το σενάριο ενός πιθανού εξ αποστάσεως debate εξετάζουν οι δύο υποψήφιοι για τις αμερικάνικες προεδρικές εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Η αρμόδια επιτροπή για τα debate είχε προγραμματίσει ώστε το γεγονός ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζο Μπάιντεν να διεξαχθεί την Πέμπτη και στόχευε ώστε οι δύο υποψήφιοι ν' αναμετρηθούν τηλεοπτικά από διαφορετικά σημεία και εξαιτίας της ασθένειας του Ντόνλαντ Τραμπ με κορονοϊό. Το debate προς το παρών έχει ακυρωθεί και επίσημα καθώς ο πρόεδρος Τραμπ επέμενε να γίνει δια ζώσης όπως και το αντίστοιχο της 30ης Σεπτεμβρίου.

Ο Τραμπ και οι εκπρόσωποι του επίσης υποστήριξαν ότι μία εξ αποστάσεως διαδικασία θα έδινε το πλεονέκτημα στον Μπάιντεν να «κλέψει», «διαβάζοντας τις απαντήσεις του από οθόνη υπολογιστή». Πλέον το debate που είναι προγραμματισμένο για τις 22 Οκτωβρίου παραμένει ασαφές αν θα πραγματοποιηθεί.

Εάν ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, Τραμπ τελικά συμφωνήσει σ' ένα «εικονικό debate» με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, τότε δεν θα είναι η πρώτη φορά που δύο υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα αναμετρηθούν από διαφορετικές τοποθεσίες.

Παρόλο που η σύγκρουση, η πόλωση και η έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι ένα σύνηθες ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020 κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στο μοναδικό προεδρικό debsate, όπου οι δύο υποψήφιοι είχαν αναμετρηθεί από διαφορετικές τοποθεσίες πριν από 60 χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider