Lancet: Το 90λεπτο βρετανικό τεστ DnaNudge για την COVID-19 είναι ακριβές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lancet: Το 90λεπτο βρετανικό τεστ DnaNudge για την COVID-19 είναι ακριβές
Μια ταχύτερη διαγνωστική εξέταση μπορεί να επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να επιστρέψουν στη δουλειά.

Το βρετανικό τεστ που είναι γνωστό ως DnaNudge, για την COVID-19, το οποίο δίδει αποτελέσματα σε λίγο περισσότερο από μια ώρα χωρίς να απαιτείται η χρήση εργαστηρίου, ήταν ακριβές σε σχεδόν όλες τις περιπτώσεις, σύμφωνα με ακαδημαϊκή αξιολόγηση του τεστ που έγινε από την επιθεώρηση The Lancet.

Μια ταχύτερη διαγνωστική εξέταση μπορεί να επιτρέψει σε περισσότερους ανθρώπους να επιστρέψουν στη δουλειά ή να εξετάζονται για νέο κορονοϊό όταν μπαίνουν σε νοσοκομεία, επιβραδύνοντας ως εκ τούτου μια δεύτερη έξαρση των κρουσμάτων.

Το νέο τεστ, το οποίο στηρίζεται στο σχέδιο ενός τεστ DNA που ανέπτυξε καθηγητής του Imperial College London, έλαβε έγκριση για την κλινική δοκιμή του από την Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγειονομικής Περίθαλψης (MHRA) στα τέλη του Απριλίου έπειτα από επιτυχείς δοκιμές του.

Σε μελέτη που έγινε από την The Lancet Microbe, το τεστ βρέθηκε να έχει κατά μέσον όρο ευαισθησία --την ικανότητα να αναγνωρίζει σωστά αυτούς που έχουν COVID-19-- 94,4% και εξειδίκευση --την ικανότητα να αναγνωρίζει αυτούς που δεν έχουν προσβληθεί από νέο κορονοϊό-- 100%.

«Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι το τεστ CovidNudge, το οποίο μπορεί να γίνει στο σημείο όπου περιθάλπεται ο ασθενής χωρίς να υπάρχει ανάγκη ειδικής διαχείρισης του δείγματος, έχει ακρίβεια που μπορεί να συγκριθεί με την καθιερωμένη εργαστηριακή εξέταση», δήλωσε ο καθηγητής Γκράχαμ Κουκ, ο επικεφαλής στην σύνταξη των πορισμάτων της μελέτης από το Τμήμα Λοιμωδών Νοσημάτων του Imperial College London.

Η επιθεώρηση Lancet περιγράφει το τεστ αυτό, για το οποίο απαιτείται μια μπατονέτα για τη μύτη, ως «ένα ευαίσθητο, ακριβές και γρήγορο τεστ παρά τη κλίνη του ασθενούς για την παρουσία SARS-CoV-2 χωρίς εργαστηριακό χειρισμό ή προεπεξεργασία δείγματος».

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider