Σχεδόν 600.000 δολάρια πουλήθηκε το στέμμα του Notorious B.I.G

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σχεδόν 600.000 δολάρια πουλήθηκε το στέμμα του Notorious B.I.G
Σχεδόν 600.000 δολάρια για το στέμμα του αείμνηστου Notorious B.I.G, στην ιστορική δημοπρασία του Sotheby's για τη hip -hop.

Το στέμμα που φόρεσε ο αείμνηστος ράπερ Notorious B.I.G, στη θρυλική φωτογράφιση K.O.N.Y. (King of New York) το 1997 πωλήθηκε στην τιμή των 594.750 δολαρίων, στην πρώτη δημοπρασία του οίκου Sotheby's αφιερωμένη στη hip hop μουσική σκηνή και κουλτούρα.

Η δολοφονία του Notorious B.I.G. ή Biggie Smalls παραμένει ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στην ιστορία του hip-hop και το πορτραίτο του «KONY (King of New York)», μόλις τρεις ημέρες πριν από τον θάνατό του είναι μια από τις πιο διάσημες εικόνες του αείμνηστου ράπερ.

Το στέμμα παρέμεινε στην κατοχή του φωτογράφου Μπάρον Κλέιμπορν από τότε που έγινε η φωτογράφιση, το 1997. Το εσωτερικό της κορώνας φέρει την επιγραφή «Crown from Biggie KONY Shot NYC 3-6-97» και είναι υπογεγραμμένη από τον Biggie και τον Κλέιμπορν.

Στη δημοπρασία που έγραψε ιστορία, πωλήθηκαν επίσης κοσμήματα, έργα τέχνης, φωτογραφίες και αναμνηστικά από τις πρώτες μέρες του hip-hop έως και σήμερα.

Τα εφηβικά ερωτικά γράμματα του Tupac Shakur (2pac), τα οποία ο εκλιπών ράπερ έγραψε όταν ήταν 16 ετών πωλήθηκαν 75.000 δολάρια.

Μια καλλιτεχνική εγκατάσταση αποτελούμενη από 32 εξαιρετικά σπάνια και vintage boomboxes από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 και του 1990 πωλήθηκε έναντι 113.400. Ο DJ Ross One της Roc Nation δημιούργησε την εγκατάσταση «The Wall of Boom» ως ένα μοναδικό ηχοσύστημα.

Στη δημοπρασία που προσέλκυσε περισσότερους από 400 πλειοδότες από 19 χώρες πωλήθηκαν έναντι 23.940 δολαρίων τα δερμάτινα τζάκετ «Push It» που φορούσαν οι Salt-N-Pepa σε διαφήμιση που μεταδόθηκε στο Super Bowl του 2015.

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider