Πάνω από 1.000 κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο στην Ιταλία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από 1.000 κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο στην Ιταλία
Συνολικά, στις εντατικές μονάδες θεραπείας της χώρας βρίσκονται 201 ασθενείς.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 1.229 κρούσματα κορονοϊού, με 9 νεκρούς. Χθες τα κρούσματα ήταν 1.008, με 14 νεκρούς. Κατά την σημερινή ημέρα, όμως, έγιναν 75.000 τεστ, ενώ χθες δεν ξεπέρασαν τα 45.

Συνολικά, στις εντατικές μονάδες θεραπείας της χώρας βρίσκονται 201 ασθενείς. Σε κατ΄οίκον περιορισμό είναι 37.289, και 2.022 άνθρωποι έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο.

Σήμερα τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην Λομβαρδία (176), στην ευρύτερη περιοχή της Γένοβας (141) και στην περιφέρεια Λάτιο, με πρωτεύουσα την Ρώμη (139).

Παράλληλα, από το ιταλικό εργαστήριο της Πομέτσια, έξω από την Ρώμη (το οποίο συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την παρασκευή εμβολίου) ερευνητές τονίζουν σήμερα ότι «το κύριο χαρακτηριστικό της Covid-19 είναι η δυνατότητα του ιού να πλήττει σειρά οργάνων, συμπεριλαμβανομένου και του εγκεφάλου». Από τα κύρια συμπτώματα που παρατηρούνται είναι μυαλγία, εγκεφαλοπάθεια και εκτεταμένος πόνος στο κεφάλι.

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο, τέλος, «οι νευρολόγοι μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη διαχείριση της πανδημίας και στην πρόοδο των προσπαθειών που βρίσκονται σε εξέλιξη»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider