Βρετανία: «Είμαστε δεσμευμένοι να επιτύχουμε» στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: «Είμαστε δεσμευμένοι να επιτύχουμε» στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ
Το νομοσχέδιο περί Εσωτερικής Αγοράς (Internal Market bill) εγκρίθηκε με 340 ψήφους υπέρ έναντι 263 κατά.

Την επιτυχία των εμπορικών διαπραματεύσεων με την ΕΕ επιθυμεί η Βρετανία και δεν αποχωρεί από τις συνομιλίες, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Υποθέσεων Υπαίθρου Μάικλ Γκόουβ, καθώς η βρετανική κυβέρνηση παρουσίασε ένα νομοσχέδιο με στόχο να σπάσει τη συμφωνία για το Brexit.

«Αυτό που δεν κάνει αυτό το νομοσχέδιο είναι η αποχώρηση από τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ... Είμαστε δεσμευμένοι να επιτύχουμε σε αυτές τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Γκόουβ απευθυνόμενος στους βουλευτές.

Η Βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο περί Εσωτερικής Αγοράς

Συγκεκριμένα, η βρετανική κυβέρνηση κέρδισε χθες μια ψηφοφορία στην Βουλή επί ενός νομοσχεδίου με βάση του οποίο Λονδίνο θα αποκτήσει το δικαίωμα να αναθεωρήσει μονομερώς ορισμένους από τους όρους της Συμφωνίας Αποχώρησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το νομοσχέδιο περί Εσωτερικής Αγοράς (Internal Market bill) εγκρίθηκε με 340 ψήφους υπέρ έναντι 263 κατά.

Το νομοσχέδιο τίθεται τώρα στο στάδιο επιτροπής, με την πιο επίμαχη μέρα να αναμένεται μετά από μια εβδομάδα, όταν οι βουλευτές θα συζητήσουν για το αν το κοινοβούλιο πρέπει να εγκρίνει την εφαρμογή των πιο αμφισβητούμενων τμημάτων του νομοσχεδίου.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο, κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι απειλεί να επιβάλει «τελωνειακούς φραγμούς» στο εσωτερικό του Ηνωμένου Βασιλείου, προτρέποντας τους βουλευτές να στηρίξουν το νομοσχέδιο περί Εσωτερικής Αγοράς, μολονότι η κυβέρνησή του παραδέχεται ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Τζόνσον πως με αυτό το νομοσχέδιο καταρρακώνει τη φήμη της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider