Financial Times: Οι δοκιμές της AstraZeneca ενδέχεται να συνεχιστούν την άλλη εβδομάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Financial Times: Οι δοκιμές της AstraZeneca ενδέχεται να συνεχιστούν την άλλη εβδομάδα
Δημοσίευμα των Financial Times κάνει λόγο για επανέναρξη των δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca την επόμενη εβδομάδα.

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca ενδέχεται να ξαναρχίσει τις δοκιμές του πειραματικού εμβολίου της για τον νέο κορονοϊό την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times που επικαλείται πηγές προσκείμενες σε αυτές τις δοκιμές.

Η εταιρεία αναγκάστηκε να σταματήσει τις δοκιμές του πιθανού εμβολίου της εξαιτίας της ανεξήγητης ασθένειας που εμφάνισε ένας από τους συμμετέχοντες.

Η AstraZeneca δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε να αίτημα να σχολιάσει αυτό το δημοσίευμα.

Τι προηγήθηκε

Η φαρμακευτική εταιρία AstraZeneca ανακοίνωσε χθες ότι σταμάτησε τις δοκιμές σε παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων και των δοκιμών τελευταίου σταδίου, για το πειραματικό εμβόλιο της, κατά της COVID-19, εξαιτίας της ανεξήγητης ασθένειας σε έναν συμμετέχοντα στην έρευνα.

Το εμβόλιο αυτό, έχει αναπτυχθεί από το πανεπιστήμιο (University of Oxford) και θεωρείται ως ένα από κορυφαία υποψήφια εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού, ενώ η αναστολή των δοκιμών καθιστά πιο δύσκολη την προοπτική μιας ενδεχόμενης διάθεσής του, στα τέλη του χρόνου.

Σημειώνεται επίσης ότι και η χώρα μας έχει έρθει σε συμφωνία για την αγορά του εν λόγω εμβολίου, εφόσον βέβαια ολοκληρωθούν οι μελέτες και εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider