Κλειστά τα σύνορα του Καναδά έως τα τέλη Σεπτεμβρίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλειστά τα σύνορα του Καναδά έως τα τέλη Σεπτεμβρίου
«Οι Καναδοί πολίτες και οι μόνιμοι κάτοικοι που επιστρέφουν στον Καναδά θα συνεχίσουν να υπόκεινται σε μέτρα καραντίνας», ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου παρατείνει ο Καναδάς το κλείσιμο των συνόρων του σε αλλοδαπούς, με εξαίρεση ορισμένους Αμερικανούς, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

«Οι Καναδοί πολίτες και οι μόνιμοι κάτοικοι που επιστρέφουν στον Καναδά θα συνεχίσουν να υπόκεινται σε μέτρα καραντίνας», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Μπλι Μπλερ στο Twitter.

Υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για όλους

Από τον περασμένο Μάρτιο, οι ταξιδιώτες που φτάνουν στον Καναδά, είτε είναι Καναδοί είτε όχι, υποβάλλονται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών. Ξένοι υπήκοοι που εμφανίζουν συμπτώματα της Covid-19 απαγορεύονται να εισέλθουν στην χώρα.

Από τις αρχές Ιουνίου, οι αλλοδαποί μπορούν να συνενωθούν με τις οικογένειές τους που ζουν στον Καναδά.

Τα σύνορα του Καναδά με τις ΗΠΑ παραμένουν κλειστά μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο μιας ξεχωριστής διμερούς συμφωνίας με την Ουάσινγκτον. Επιτρέπεται μόνο το εμπόριο αγαθών και εμπορευμάτων και ταξιδιών που κρίνονται αναγκαία.

Το κλείσιμο των μεγαλύτερων χερσαίων συνόρων στον κόσμο αποφασίστηκε τον Μάρτιο και από τότε ανανεώνεται κάθε μήνα. Μέχρι χθες, ο Καναδάς κατέγραφε τουλάχιστον 127.000 κρούσματα της νόσου και σχεδόν 9.140 θανάτους.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider