Πλουσιότεροι κατά 10 δισ. δολάρια έγιναν οι 21 κροίσοι της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλουσιότεροι κατά 10 δισ. δολάρια έγιναν οι 21 κροίσοι της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής
Πρόκειται για ποσό διπλάσιο από τα κεφάλαια που εκτιμάται ότι θα χρειαστούν για να ανοικοδομηθεί η Βηρυτός μετά την καταστροφική έκρηξη στις αρχές Αυγούστου.

Πλουσιότεροι κατά 10 δισ. δολάρια έγιναν το τελευταίο διάστημα οι 21 κροίσοι της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Ειδικότερα, η περιουσία των 21 πλουσιότερων ανθρώπων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική - όλοι τους άντρες - αυξήθηκε κατά περίπου 10 δισ. δολάρια από τον Μάρτιο, όπως προκύπτει από έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Oxfam.

Πρόκειται, κατά τις πληροφορίες, για ποσό διπλάσιο από τα κεφάλαια που εκτιμάται ότι θα χρειαστούν για να ανοικοδομηθεί η Βηρυτός μετά την καταστροφική έκρηξη στις αρχές Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης:

Αυξάνονται οι ανισότητες λόγω κορονοϊού

Η μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam επισημαίνει ότι η πανδημία του νέου κορονοϊού επιτείνει τις ανισότητες στην περιοχή, καθώς ακόμη 45 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να βυθιστούν στη φτώχεια.

«Το ποσό των 10 δισ. δολαρίων είναι «πενταπλάσιο των κεφαλαίων που ζητήθηκαν στην ανθρωπιστική έκκληση του ΟΗΕ για να καταπολεμηθεί η COVID-19 στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική», υπενθυμίζει η ΜΚΟ.

«Η πανδημία εξέθεσε τις βαθιές ανισότητες και τις τεράστιες αποτυχίες των οικονομικών μας συστημάτων, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους στην περιφέρεια χωρίς δουλειά, χωρίς ασφάλιση υγείας ή δυνατότητα περίθαλψης, χωρίς κανένα είδος κοινωνικής ασφάλισης», τόνισε ο Νάμπιλ Άμπντο, από τους βασικούς συμβούλους της Oxfam για την περιφέρεια.

Η ΜΚΟ απευθύνει έκκληση στις κυβερνήσεις της περιφέρειας να «δράσουν γρήγορα, να αυξήσουν τα έσοδά τους για να προστατεύσουν τα πιο ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας», επιβάλλοντας φόρο στις μεγάλες περιουσίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider