Αναβάλλεται για το καλοκαίρι του 2021 το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναβάλλεται για το καλοκαίρι του 2021 το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός
Οι έκτακτες συνθήκες που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊός δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή του Φόρουμ τον Ιανουάριο.

Αναβολή για το καλοκαίρι του 2021 παίρνει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο χιονισμένο Νταβός της Ελβετίας.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα Τετάρτη, το ετήσιο «ραντεβού» της πολιτικής και οικονομικής ελίτ του πλανήτη παίρνει αναβολή για το καλοκαίρι του 2021, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχει δημιουργήσει διεθνώς η πανδημία του κορονοϊού.

Διαβάστε επίσης:

Πώς ελήφθη η απόφαση

«Το ετήσιο ραντεβού – που παραδοσιακά πραγματοποιείται κάθε Ιανουάριο – θα λάβει χώρα στις αρχές του επόμενου καλοκαιριού», δήλωσε, σύμφωνα με το CNBC, ο Adrian Monck, γενικός διευθυντής του Φόρουμ.

«Η απόφαση να αναβληθεί το Φόρουμ δεν ήταν εύκολη, καθώς κρίνεται επιτακτική η ανάγκη οι παγκόσμιοι ηγέτες να συναντηθούν και να σχεδιάσουν από κοινού το μονοπάτι της ανάκαμψης και το μεγάλο restart που χρειάζεται η παγκόσμια οικονομία στη μετά τον κορονοϊό εποχή», σημείωσε επίσης ο Monck.

«Ωστόσο ακούσαμε τους ειδικούς και κρίθηκε ότι δεν είναι ασφαλές να πραγματοποιηθεί η κορυφαία διοργάνωση τον Ιανουάριο», τόνισε.

Η διοργανώτρια Αρχή ανέφερε ότι λεπτομέρειες σχετικά με τις νέες ημερομηνίες και την τοποθεσία του επαναπρογραμματισμένου Φόρουμ θα διατεθούν μόλις εξακριβωθεί ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για να διασφαλιστεί η υγιεινή και η ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Οι «Διάλογοι Νταβός»

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανακοίνωσε επίσης ότι, αντί της συνόδου, θα φιλοξενήσει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κοντά στις 25 Ιανουαρίου 2021 ένα «υψηλού επιπέδου» ψηφιακό Φόρουμ που ονομάζεται «Διάλογοι Νταβός». Η εν λόγω πλατφόρμα θα φιλοξενήσει παγκόσμιους ηγέτες οι οποίοι θα παρουσιάσουν απόψεις και ιδέες για την πορεία της οικονομίας και της διεθνούς κοινότητας το 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider