Μακρόν: H Ευρώπη θα πρέπει να προστατεύσει την κυριαρχία των κρατών μελών της

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μακρόν: H Ευρώπη θα πρέπει να προστατεύσει την κυριαρχία των κρατών μελών της
Ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ξανά ο Γάλλος πρόεδρος τονίζοντας πως η ΕΕ πρέπει να προστατεύσει την κυριαρχία των κρατών μελών της.

Στην ανάγκη να υπάρξει σταθερότητα και σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου στην Ανατολική Μεσόγειο συμφώνησαν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη.

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να προστατεύσει την κυριαρχία των κρατών μελών όταν αυτή τίθεται σε αμφισβήτηση. «Θέλουμε αποκλιμάκωση των εντάσεων και σεβασμό της κυριαρχικής ακεραιότητας». Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε, επίσης, ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα ενεργήσουν συντονισμένα και ότι οι δύο χώρες θέλουν την αποκλιμάκωση των εντάσεων και τον σεβασμό της κυριαρχίας.

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι η Ευρώπη πρέπει να δουλέψει από κοινού στο θέμα της κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Έτοιμη να βοηθήσει η ΕΕ στο ζήτημα της Λευκορωσίας

Ο Μακρόν σημείωσε ότι επαφίεται στον λαό της Λευκορωσίας να βρει μια λύση, όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να βοηθήσει.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και πάλι το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο του Μινσκ, αψηφώντας την εντολή που έδωσε ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο στην αστυνομία να αδειάσει τους δρόμους της πρωτεύουσας, καθώς συνεχίζονται επί μιάμιση εβδομάδα οι κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης.

Ο Γάλλος πρόεδρος πρότεινε επίσης να υπάρξει μια μεσολάβηση της ΕΕ για να ξεκινήσει διάλογος στη Λευκορωσία, "συμπεριλαμβάνοντας τη Ρωσία".

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider