Μισέλ: Πλήρης αλληλεγγύη από ΕΕ σε Ελλάδα και Κύπρο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μισέλ: Πλήρης αλληλεγγύη από ΕΕ σε Ελλάδα και Κύπρο
Ελλάδα και Κύπρο στηρίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με την τουρκική παραβατικότητα.

Το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου συζητήθηκε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη της Συνόδου Κορυφής, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Σαρλ Μισέλ εξέφρασε τη στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα και την Κύπρο αναφορικά με την τουρκική παραβατικότητα και τόνισε ότι «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι».

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε:

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό το θέμα και οι σχέσεις μας με την Τουρκία τέθηκαν από διαφορετικά κράτη-μέλη. Εκφράσαμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στην Ελλάδα και την Κύπρο και επιβεβαιώσαμε εκ νέου τα προηγούμενα συμπεράσματά μας για τις παράνομες δραστηριότητες όσον αφορά στις γεωτρήσεις. Συμφωνήσαμε να επανέλθουμε το Σεπτέμβριο. Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι.»

Αξίζει να επισημάνουμε πως επιδίωξη του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν και είναι να δείξει πως η Αθήνα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις τουρκικές προκλήσεις υπό το πρίσμα των ευρωτουρκικών σχέσεων και όχι μόνο ως ελληνοτουρκικό ζήτημα κι αυτό ανέφερε ξανά σήμερα στην εισήγησή του.

Η προσπάθεια αυτή του πρωθυπουργού γίνεται μέσα σε μια συγκυρία όπου αρκετές ευρωπαϊκές χώρες διατηρούν εμπορικές σχέσεις με την Άγκυρα και δεν θα ήθελαν να δουν τα πράγματα πάντως να φτάνουν στα άκρα, ενώ έχει γίνει σαφές από την γερμανική πλευρά ότι δεν επιδιώκει στην παρούσα φάση να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία, που θα είχαν αντανάκλαση και στη γερμανική οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider