Μακρόν: Ενισχύουμε τη στρατιωτική μας παρουσία στη Μεσόγειο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μακρόν: Ενισχύουμε τη στρατιωτική μας παρουσία στη Μεσόγειο
Ξεκάθαρο μήνυμα προς την τουρκική πλευρά προκειμένου να σταματήσει τις προκλητικές και παραβατικές συμπεριφορές έστειλε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Μήνυμα συμπαράστασης προς την Ελλάδα και «τελεσίγραφο» στην Τουρκία ώστε να σταματήσει τις μονομερείς έρευνες για πετρέλαιο προκαλούν εντάσεις, έστειλε με ανάρτησή του στο Twitter, λίγο μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

«Αποφάσισα να ενισχύσω προσωρινά την παρουσία του γαλλικού στρατού στην ανατολική Μεσόγειο τις επόμενες μέρες σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας», έγραψε σε tweet του ο Εμάνουέλ Μακρόν, προσθέτοντας ότι:

«Η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο είναι ανησυχητική. Οι μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας για έρευνες για πετρέλαιο προκαλούν εντάσεις. Θα πρέπει να μπει ένα τέλος σ' αυτό προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για έναν ειρηνικό διάλογο ανάμεσα σε δύο γειτονικές χώρες και συμμάχους εντός του ΝΑΤΟ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider