Ερντογάν: Δεν θα δεχτούμε ποτέ να μας φυλακίσουν στις ακτές μας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν: Δεν θα δεχτούμε ποτέ να μας φυλακίσουν στις ακτές μας
Νέα πυρά εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος κάνοντας λόγο για παράνομο σύμφωνο μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου. Στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis.

«Έχουμε νόμιμα συμφέροντα στην περιοχή» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το Oruc Reis να πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας χώρίς να έχει ωστόσο ξεκινήσει έρευνες.

«Δεν θα δεχτούμε ποτέ να μας φυλακίσουν στις ακτές μας. Εμείς θέλουμε όλες τις χώρες της Μεσογείου ενωμένες. Ας βρούμε έναν τρόπο να προασπίσουμε τα συμφέροντα όλων των πλευρών» ανέφερε ο Ερντογάν μετά το τέλος υπουργικού συμβουλίου. «Η Τουρκία είναι πάντα έτοιμη να επιλύσει το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου μέσω του διαλόγου σε δίκαιη βάση».

Παράλληλα ο Ερντογάν έκανε λόγο για πρόκληση της Ελλάδας που στράφηκε στην σύναψη συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτου τονίζοντας πως η Τουρκίας έδωσε απαντήσεις στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η Τουρκία μέσω της δεύτερης Navtex αναφέρει πως τα ερευνητικά πλοία Oruc Reis, Ataman και Cengiz διεξάγουν σεισμικές έρευνες στην τουρκική υφαλοκρηπίδα και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.

Το Oruc Reis πλέον βρίσκεται 10 ναυτικά μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και έχει απλώσει καλώδια. Οι ελληνικές φρεγάτες του εκπέμπουν μήνυμα που λέει ότι βρίσκεται παρανόμως σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και το καλούν να αποχωρήσει. Το πολεμικό ναυτικο το παρακολουθεί στενά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider