Παραιτήθηκε η κυβέρνηση του Λιβάνου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραιτήθηκε η κυβέρνηση του Λιβάνου
Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Χασάν Ντιάμπ έκανε γνωστή σε δημοσιογράφους την παραίτηση της κυβέρνησής του.

Στον απόηχο μιας γενικευμένης κρίσης που μαστίζει το Λίβανο και μετά τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε την παράιτησή της τη Δευτέρα.

«Ολόκληρη η κυβέρνηση παραιτήθηκε» δήλωσε ο κ. Χασάν, σε διεθνής μέσα στον απόηχο της τεράστιας έκρηξης που ισοπέδωσε μέρος της Βηρυτού και μετά τις διαδοχικές παραιτήσεις μελών του υπουργικού συμβουλίου. Ο Ντιάμπ, επικεφαλής της κυβέρνησης του Λιβάνου εδώ και σχεδόν 7 μήνες, αναμένεται να εκφωνήσει διάγγελμα προς το έθνος στις 19.30 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν.

Αξίζει να αναφέρουμε πως αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές συνεχίζουν τις διαδηλώσεις στην Πλατεία Μαρτύρων, στο κέντρο της πόλης μετά τη φονική έκρηξη. Η οργή στο λαό του Λιβάνου ξεχειλίζει, με τις αιματηρές συγκρούσεις αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών να συνεχίζουν να μαίνονται.

Παράλληλα εξανεμίζονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό περισσότερων επιζώντων από την καταστροφική έκρηξη της Τρίτης στο λιμάνι της Βηρυτού σύμφωνα με τον στρατό του Λιβάνου, όπως ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι Al Jadeed TV. Το υπουργείο Υγείας ανέφερε χθες, ότι 21 άνθρωποι είναι ακόμη αγνοούμενοι μετά την έκρηξη, η οποία κατέστρεψε τμήματα της Βηρυτού, σκοτώνοντας τουλάχιστον 158 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 6.000.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider