Κορονοϊός: Αυστηροποιείται το lockdown στη βόρεια Αγγλία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Αυστηροποιείται το lockdown στη βόρεια Αγγλία
Στο Μάντσεστερ, περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι κλήθηκαν να μην επισκέπτονται άλλα σπίτια παρότι εξακολουθούν να μπορούν να πηγαίνουν στη δουλειά τους και στις παμπ, στην εκκλησία ή στο τζαμί.

Αυστηρότερο lockdown σε περιοχές της βόρειας Αγγλίας επέβαλε η Βρετανία, μετά την αύξηση του ρυθμού μετάδοσης του κορονοϊού, προκαλώντας ανησυχία ότι ένα νέο κύμα του ιού μπορεί να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη αναταραχή.

Στο Μάντσεστερ, τη μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Αγγλίας, σε τμήματα του δυτικού Γιόρκσιρ και του ανατολικού Λάνκασιρ, περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι κλήθηκαν να μην επισκέπτονται άλλα σπίτια παρότι εξακολουθούν να μπορούν να πηγαίνουν στη δουλειά τους και στις παμπ, στην εκκλησία ή στο τζαμί μόνοι τους ή με μέλη της οικογένειάς τους.

Στις πληγείσες περιοχές οι κάτοικοι κλήθηκαν να μην συναναστρέφονται πρόσωπα από άλλα νοικοκυριά σε σπίτια ή σε κήπους, σε παμπ, σε εστιατόρια, καφέ, καταστήματα, χώρους λατρείας ή αναψυχής. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με πρόστιμο 111 ευρώ.

Τα μέτρα, τα οποία επιβλήθηκαν βιαστικά στην αρχή της ετήσιας γιορτής των μουσουλμάνων Έιντ αλ-Άντχα, κρίθηκαν αναγκαία μετά την καταγραφή του υψηλότερου αριθμού νέων κρουσμάτων στη Βρετανία εδώ και πάνω από ένα μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider