Κόντε: Είμαστε σε ευθεία ρήξη με τους «4» του Βορρά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κόντε: Είμαστε σε ευθεία ρήξη με τους «4» του Βορρά
Ρήξη μεταξύ Ιταλίας και των 4 φειδωλών του Βορρά.

Το διάλειμμα της Συνόδου Κορυφής χρησιμοποίησε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε για να στείλει το μήνυμα του και να περιγράψει το κλίμα που επικρατεί στις διαπραγματεύσεις.

Ο ίδιος μέσω ενός βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter ανέφερε πως η Ιταλία είναι σε ευθεία σύγκρουση με τους «Frugal 4» (Αυστρία, Ολλανδία, Δανία και Σουηδία). «Η απάντησή μας πρέπει να είναι γρήγορη, και σταθερή» ανέφερε.

Παράλληλα επισήμανε πως οι διαφορές εξακολουθούν να υπάρχουν τόσο για το μέγεθος του Ταμείου όσο και για τους όρους χορήγησης των χρημάτων.

Μέσα ενημέρωσης από την Ολλανδία μεταφέρουν την εικόνα πως ο Ολλανδός πρωθυπουργός διατηρεί άριστη θέση στη Σύνοδο προσπαθώντας να μπλοκάρει οτιδήποτε, καθώς αποτελεί όπως αναφέρουν έναν από τους μεγαλύτερους συνεισφέροντες στον Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό.

«Το Ruttes NO είναι απαραίτητο για την προστασία του ολλανδικού συμφέροντος!» αναφέρεται.

Παράλληλα ο Αυστριακός Σεμπαστιαν Κουρτς ανέφερε σε δηλώσεις πως η πρόταση Μισέλ είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερο ψαλίδισμα στο Ταμείο Ανάκαμψης. Παράλληλα ο ίδιος τόνισε πως δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει συμφωνία σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider