Την Τουρκία επισκέπτεται σήμερα και αύριο ο Μπορέλ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την Τουρκία επισκέπτεται σήμερα και αύριο ο Μπορέλ
Το ζήτημα της Τουρκίας θα τεθεί στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις 13 Ιουλίου.

Οι πρόσφατες εξελίξεις και οι εντάσεις του τελευταίου διαστήματος αναμένεται να συζητηθούν κατά την επίσκεψη του ύπατου εκπροσώπου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, στην Άγκυρα, στις 6 και 7 Ιουλίου, όπως ανέφερε ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν Πήτερ Στάνο.

Παράλληλα, ο κ. Στάνο επανέλαβε ότι το ζήτημα της Τουρκίας θα τεθεί στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις 13 Ιουλίου.

«Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε σθεναρά την κυριαρχία της Ελλάδας»

«Είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και να στηρίξουμε σθεναρά την κυριαρχία της Ελλάδας», αυτό είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ, στις κοινές του δηλώσεις με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στο πλαίσιο της επίσκεψης τους στο Φυλάκιο 1, στις Καστανιές Έβρου.

Ο κ. Μπορέλ ευχαρίστησε τον κ. Δένδια για την πρόσκληση, τη θερμή υποδοχή και για το γεγονός ότι τον συνόδευσε στην επίσκεψη στην περιοχή, στα «σύνορα της Ελλάδας κι επίσης τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά και τους διοικητές του στρατού και της αστυνομίας για την ενημέρωση για όλα όσα έγιναν στην περιοχή πριν από μερικούς μήνες.

«Ήθελα να έρθω εδώ και να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι την κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ», σημείωσε και πρόσθεσε πως αυτό σε συνδυασμό με την πληροφόρηση που έλαβε από τον κ. Δένδια, τον στρατό και την αστυνομία τού επέτρεψαν, όπως τόνισε, να καταλάβει καλύτερα την κατάσταση που αντιμετώπισε η Ελλάδα και ενδέχεται να αντιμετωπίσει και στο μέλλον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider