«Ακίνδυνο» το 99% των κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ δηλώνει ο Τραμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ακίνδυνο» το 99% των κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ δηλώνει ο Τραμπ

Συνεχίζει τη διασπορά ψευδών ειδήσεων ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χωρίς κανένα στοιχείο είπε ότι το 99% των κρουσμάτων του κορονοϊού στις ΗΠΑ είναι «εντελώς ακίνδυνο».

Στην πραγματικότητα, πολλές πολιτείες ανακοίνωσαν αριθμό-ρεκόρ νέων κρουσμάτων της COVID-19, μάλιστα, μόνο στο Τέξας, νοσηλεύονται 7.890 ασθενείς αφού 238 ακόμα άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία το τελευταίο 24ωρο.

Ο Τραμπ, που έχει δεχθεί κριτική για τον τρόπο που διαχειρίζεται την πανδημία, δήλωσε ότι η Κίνα πρέπει να «λογοδοτήσει» επειδή δεν κατάφερε να περιορίσει την επιδημία.

Τον ισχυρισμό έκανε στην ομιλία του για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στον Λευκό Οίκο, στην οποία επίσης δεσμεύθηκε να νικήσει τη «ριζοσπαστική αριστερά»

Η κυβέρνηση είχε οργανώσει θέαμα με πυροτεχνήματα πάνω από το Νάσιοναλ Μολ καθώς έπεφτε η νύχτα μετά την ομιλία του Τραμπ, παρόλο που η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μιούριελ Μπάουζερ είχε προειδοποίησε ότι μια εκδήλωση με πολύ κόσμο θα αψηφούσε τις οδηγίες των υγειονομικών αξιωματούχων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider