Διαμάντι 28,86 καρατίων πωλήθηκε στο ποσό ρεκόρ των 2,1 εκατ. δολαρίων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαμάντι 28,86 καρατίων πωλήθηκε στο ποσό ρεκόρ των 2,1 εκατ. δολαρίων
Ο διεθνής οίκος δημοπρασιών Christie's δέχθηκε συνολικά 31 ανταγωνιστικές προσφορές, από 4 διαφορετικές χώρες, σε ελάχιστον χρόνο από την έναρξη της online διαδικασίας.

Τα 2,1 εκατ. δολάρια έφτασε η μεγαλύτερη προσφορά για ένα διαμάντι 28,86 καρατίων καταγράφοντας την υψηλότερη τιμή που έχει δοθεί ποτέ σε online δημοπρασία για πολύτιμο λίθο.

Σύμφωνα με το Forbes, το διαμάντι με καθαρότητα VVS1 ξεπέρασε τις εκτιμήσεις του Οίκου Christie's που το ήθελαν να αγγίζει τα 2 εκατ. δολάρια και έγινε το ακριβότερο διαμάντι που πωλήθηκε ποτέ σε διαδικτυακή δημοπρασία. Να σημειωθεί εδώ ότι το ποσό των 2,1 εκατ. δολαρίων αντιστοιχεί σε σχεδόν 50% από τα συνολικά έσοδα της συγκεκριμένης δημοπρασίας.

Διαβάστε επίσης:

Μάλιστα, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, ο διεθνής οίκος δημοπρασιών δέχθηκε συνολικά 31 ανταγωνιστικές προσφορές, από 4 διαφορετικές χώρες, σε ελάχιστον χρόνο από την έναρξη της online διαδικασίας.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη δημοπρασία, μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού και την κρίση που έφερε στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την οικονομία παγκοσμίως, με την πρώτη να ήταν η δημοπρασία πολύτιμων κοσμημάτων από τον οίκο Sotheby's.

insider

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider