Παράταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit ζητούν Σκωτία και Ουαλία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παράταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit ζητούν Σκωτία και Ουαλία
Οι δυο χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου ζητούν παράταση της μεταβατικής περιόδου με το επιχείρημα ότι η κρίση της επιδημίας του κορονοϊού έχει καταστήσει «εξαιρετικά ριψοκίνδυνη» τη λήξη της προθεσμίας στο τέλος του έτους.

Να παρατείνει την μεταβατική περίοδο στις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit της 31ης Ιανουαρίου, καλούν τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, οι πρωθυπουργοί της Σκωτίας και της Ουαλίας.

Οι δυο χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου ζητούν παράταση της μεταβατικής περιόδου με το επιχείρημα ότι η κρίση της επιδημίας του κορονοϊού έχει καταστήσει «εξαιρετικά ριψοκίνδυνη» τη λήξη της προθεσμίας στο τέλος του έτους.

Διαβάστε επίσης:

«Ενώ ελπίζουμε ότι το δεύτερο εξάμηνο αυτού του έτους θα δούμε την έναρξη της ανάκαμψης, πιστεύουμε ότι η έξοδος από την μεταβατική περίοδο στο τέλος του έτους θα είναι εξαιρετικά ριψοκίνδυνη», δηλώνουν σε επιστολή τους η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον και ο ομόλογός της της Ουαλίας Μαρκ Ντρέικφορντ.

«Θα καταφέρει περαιτέρω σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό σοκ επιπλέον της κρίσης της Covid-19, πλήττοντας επιχειρήσεις τα αποθέματα των οποίων έχουν εξαντληθεί και οδηγώντας σε περισσότερες πτωχεύσεις και απολύσεις».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider