Ο Ερντογάν ξεκινάει έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο από κοινού με Σαράτζ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Ερντογάν ξεκινάει έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο από κοινού με Σαράτζ
Έρευνα στην ανατολική Μεσόγειο προωθεί ο Ταγίπ Ερντογάν.

Στήριξη στην κυβέρνηση της Τρίπολης στη Λιβύη και πιο συγκεκριμένα στο ηγέτη της Φαγεζ Άλ Σάρατζ προσφέρει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε συνέντευξη τύπου μετά την συνάντηση με τον ηγέτη της κυβέρνησης της Τρίπολης, που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι οι δυο χώρες θα προωθήσουν την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο. Ο Ερντογάν παράλληλα εξαπέλυσε πυρά και προς τον στρατάρχη Χαφτάρ, λέγοντας ότι είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην πορεία προς την ειρήνη.

Οι δυνάμεις του Σαράτζ (GNA) ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της πρωτεύουσας Τρίπολης, μετά την ανάκτηση του τοπικού αεροδρομίου. Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, η ανάκτηση του διεθνούς αεροδρομίου στην Τρίπολη -που εδώ και πολύ καιρό είναι εκτός λειτουργίας- αποτελεί την ισχυρότερη συμβολική νίκη για την κυβέρνηση της Λιβύης μέχρι στιγμής.

Σημειώνεται πως οι δυνάμεις του Χάφταρ, που υποστηρίζονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Ρωσία και την Αίγυπτο, επιτίθενται στην Τρίπολη από τον Απρίλιο του 2019. Ωστόσο, η εντατική στρατιωτική υποστήριξη από την Τουρκία κατά τους τελευταίους μήνες βοήθησε τις κυβερνητικές δυνάμεις να απομακρύνουν τα στρατεύματα του Χάφταρ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider