O ιδρυτής του Twitter «μοιράζει» 10 εκατ. δολάρια σε οικογένειες που έχουν ανάγκη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
O ιδρυτής του Twitter «μοιράζει» 10 εκατ. δολάρια σε οικογένειες που έχουν ανάγκη
Η προσωπική περιουσία του ιδρυτή του Twitter ανέρχεται στα 4,8 δισ. δολάρια, ενώ ο ίδιος συνηθίζει να βάζει «βαθιά» το χέρι του στην τσέπη, όταν πρόκειται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Σε «φιλανθρωπικό» μαραθώνιο επιδίδεται τους τελευταίους μήνες ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ και της Square, ο οποίος επανήλθε με μία νέα δωρεά ύψους 10 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Forbes, ο Ντόρσεϊ πραγματοποίησε δωρεά ύψους 10 εκατ. δολαρίων σε ένα φιλανθρωπικό πρόγραμμα ονόματι «Project 100», το οποίο θα αναλάβει να μοιράσει 1.000 δολάρια μετρητά/οικογένεια σε συνολικά 10.000 οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησαν μαζί οι ΜΚΟ, GiveDirectly, Propel και Stand for Children.

Οι δωρεές συνεχίζονται

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η προσωπική περιουσία του ιδρυτή του Twitter ανέρχεται στα 4,8 δισ. δολάρια, ενώ ο ίδιος συνηθίζει να βάζει «βαθιά» το χέρι του στην τσέπη, όταν πρόκειται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Μάλιστα, από τις αρχές του Απριλίου, εκτιμάται πως έχει προσφέρει μετοχές αξίας 1 δισ. δολαρίων από την εταιρεία Square, στην κίνηση #startsmall για την καταπολέμηση της νόσου Covid-19 και ακόμα 5 εκατ. δολάρια στην ΜΚΟ Humanity Forward, η οποία μοιράζει «δωροεπιταγές» 250 δολαρίων σε χιλιάδες οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider