Συγκεντρώθηκαν ήδη 9,5 δισ. ευρώ για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συγκεντρώθηκαν ήδη 9,5 δισ. ευρώ για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού
Η παγκόσμια εκστρατεία για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης εμβολίου για την Covid-19 έχει συγκεντρώσει 9,5 δισ. ευρώ, ακόμα και χωρίς τη συμβολή των ΗΠΑ.

Συνολικά, 9,5 δισ. ευρώ, έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής η παγκόσμια εκστρατεία για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης εμβολίων και θεραπειών κατά της Covid-19, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Σπουδαίο αποτέλεσμα, φθάνουμε το πρώτο ορόσημο του μαραθωνίου συγκέντρωσης χρημάτων της GlobalResponse υπό την Επιτροπή της ΕΕ», έγραψε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Twitter, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, από την οποία απείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, απέφερε 8 δισ. από παγκόσμιους ηγέτες και άλλους θεσμούς κατά την έναρξή της, στις 4 Μαΐου.

Η Ελλάδα προσφέρει 3 εκατ. ευρώ για την εύρεση εμβολίου

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα δωρίζει 3 εκατ. ευρώ για τον κοινό σκοπό, ενώ τόνισε ότι δωρεές θα κάνουν και ιδιωτικοί οργανισμοί και ιδρύματα που έχουν μέχρι στιγμής συνεισφέρει στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το εμβόλιο θα πρέπει να παραχθεί σε μεγάλες ποσότητες, άμεσα και να είναι διαθέσιμο και οικονομικό σε μεγάλη κλίμακα και ιδιαίτερα για τους πιο ευάλωτους της κοινωνίας. «Καμία χώρα δεν θα πρέπει να έχει μονοπωλιακή πρόσβαση σε αυτό», είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος και στη φράση της Μελίντα Γκέιτς ότι «η ασφάλεια του ενός είναι η ασφάλεια όλων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider