«Χρυσάφι» για ένα σπάνιο ζευγάρι παπουτσιών του Μάικλ Τζόρνταν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Χρυσάφι» για ένα σπάνιο ζευγάρι παπουτσιών του Μάικλ Τζόρνταν
Τα 650.000 δολάρια «έπιασε» σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's ένα σπάνιο ζευγάρι του θρύλου του NBA Μάικλ Τζόρνταν.

Εάν ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν μετοχή, τότε οι αναλυτές θα είχαν σύσταση buy δήλαδή «αγοράστε». Κάπως έτσι παρομοιάζει τον θρύλο του NBA δημοσίευμα του CNCB, με αφορμή το ντοκιμαντέρ «The Last Dance».

Από τις πρώτες κιόλας προβολές των επεισοδίων του ντοκιμαντέρ του ESPN που επικεντρώνεται στην τελευταία σεζόν του Μάικλ Τζόρνταν με τους Σικάγο Μπουλς, τα προϊόντα με το brand «Air» έχουν γίνει ανάρπαστα παγκοσμίως.

insider

Ενδεικτικό είναι πως ένα υπογεγραμμένο ζευγάρι Nike Air του Μάικλ Τζόρνταν «έπιασε» στη δημοπρασία του Sotheby's τις 650.000 δολάρια. «Καταγράφηκαν τεράστιες προσφορές μέχρι τη στιγμή που έκλεισε η δημοπρασία, με την αξία να υπερδιπλασιάζεται μόνο την τελευταία ώρα», δήλωσε ο Brahm Wachter, Διευθυντής του Sotheby Director of eCommerce Development. Τα ασπρο-κόκκινα αθλητικά είχαν διατεθεί από τον συλλέκτη Τζόρνταν Γκέλερ, ο οποίος το διάστημα 2010-12 διηύθυνε το «ShoeZeum» στο Λας Βέγκας, με τον ασύλληπτο αριθμό των 2.504 ζευγαριών υποδημάτων.

«Αυτά είναι τα πιο εμβληματικά και πολυπόθητα αθλητικά παπούτσια όλων των εποχών» τόνισε, σε ανακοίνωση, ο Τζόρνταν Γκέλερ και πρόσθεσε πως «φανατικοί των αθλητικών υποδημάτων και συλλέκτες από όλον τον κόσμο έρχονταν στο ''ShoeZeu'' για να τα θαυμάσουν, ήταν το πετράδι στην κορώνα του μουσείου».

Χρυσάφι στα πόδια του από διάσημα brands - Το κορυφαίο ντιλ με την Nike

Από τη λαμπρή πορεία του στο NBA o Τζόρνταν, μάγεψε εταιρείες κολοσσούς που πρόσφεραν χρυσάφι στα πόδια του για μία διαφήμιση ή για ένα ευρύτερο πλάνο συνεργασίας. Ο Μάικλ για πάνω από τέσσερις δεκαετίες, κέρδισε 1,7 δισ. δολάρια εταιρείες όπως η Nike, η Coca-Cola, η McDonald's, η Wheaties, η Chevrolet και άλλοι, και εξακολουθεί να κερδίζει από τις Nike, Hanes, Gatorade και Upper Deck.

Η Nike υπήρξε ανέκαθεν ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Τζόρνταν, τόσο οικονομικά όσο και σε επίπεδο μάρκετινγκ. Ο γίγαντας των αθλητικών ειδών έχει καταβάλει στον θρύλο του μπάσκετ συνολικά περίπου 1,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Forbes. Οι περσινές του απολαβές ήταν 130 εκατ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes, τέσσερις φορές δηλαδή υψηλότερες από αυτές του Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος έχει το δεύτερο υψηλότερο ντιλ παπουτσιών με τη Nike. Το ντιλ Τζόρνταν-Nike είναι η μεγαλύτερη συμφωνία χορηγίας στον χώρο του αθλητισμού, αλλά πιθανότατα και η καλύτερη δυνατή συνεργασία που θα μπορούσε να εξασφαλίσει η Nike, δεδομένου ότι ο Τζόρνταν βοήθησε την εταιρεία να μετεξελιχθεί από «αουτσάιντερ» σε ένα από τα ισχυρότερα και πολυτιμότερα brand στον κόσμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider