Μπιλ Γκέιτς: Χρηματοδοτεί ένα «πρόγραμμα παρακολούθησης» κατά του κορονοϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπιλ Γκέιτς: Χρηματοδοτεί ένα «πρόγραμμα παρακολούθησης» κατά του κορονοϊού
Στόχος του νέου προγράμματος «παρακολούθησης της ασθένειας» είναι να χαρτογραφήσει και να παρακολουθήσει την κινητικότητα του κορονοϊού στην περιοχή.

Ένα νέο πρόγραμμα «παρακολούθησης της ασθένειας» χρηματοδοτεί ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft και φιλάνθρωπος, Μπιλ Γκέιτς, στο πλαίσιο της προσπάθειας να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού και να βρεθεί το εμβόλιο την αντιμετώπιση του.

Πρόκειται για ένα νέο σύστημα εξέτασης δειγμάτων σάλιου πολιτών, ακόμα και αν δεν παρουσιάζουν συμπτώματα της Covid-18, σύμφωνα με τα όσα γράφει ο επιχειρηματίας στο blog του. Όπως εξηγεί, το πρόγραμμα λέγεται SCAN (Seattle Coronavirus Assessment Network) και οι πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν λαμβάνουν στο σπίτι τους το τεστ δειγματοληψίας, συλλέγουν το υλικό και το στέλνουν προς εξέταση.

Στόχος του νέου προγράμματος «παρακολούθησης της ασθένειας» δεν είναι να εξεταστείς κάθε ένας πολίτης, ούτε και να αντικαταστήσει την ιατρική βοήθεια, αλλά να χαρτογραφήσει και να παρακολουθήσει την κινητικότητα του κορονοϊού στην περιοχή.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Μπιλ Γκέιτς, τα αποτελέσματα θα περιλαμβάνουν και δημογραφικά στοιχεία, τα οποία θα μπορούν να αξιοποιήσουν οι ερευνητές για να αναλύσουν την πορεία του ιού, τις ομάδες κινδύνου, αλλά και να ταυτοποιήσουν αν ένα νέο περιστατικό πρόκειται για αναμετάδοση ή αν «ήρθε» από εξωτερικό παράγοντα.

Παράλληλα, τα στοιχεία αυτά θα βοηθήσουν ώστε να διασταυρωθούν πληροφορίες συμπεριφοράς και να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα διαφόρων «μοντέλων» προστασίας, όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση.

Ήδη, εξετάζονται περί τους 300 ανθρώπους κάθε μέρα, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider