Εκλογές ΗΠΑ: Τραμπ και Μπάιντεν συγκέντρωσαν πάνω από 120 εκατ. δολάρια τον Απρίλιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκλογές ΗΠΑ: Τραμπ και Μπάιντεν συγκέντρωσαν πάνω από 120 εκατ. δολάρια τον Απρίλιο
Ο προεκλογικός αγώνας στις ΗΠΑ συνεχίζεται ακόμα και εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού... και μάλιστα με μεγάλα έσοδα.

Τα κλειστά καταστήματα, η «μουδιασμένη οικονομία, τα χιλιάδες κρούσματα και οι νεκροί από κορονοϊό δεν έβαλαν «φρένο» στον προεκλογικό αγώνα στις ΗΠΑ, ο οποίος συνεχίζεται κανονικά.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι δύο κορυφαίοι αντίπαλοι των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών συγκέντρωσαν περισσότερα από 120 εκατ. δολάρια, για τις προεκλογικές τους εκστρατείες, μόνο εντός του Απριλίου!

Ρεπουμπλικάνοι: 61,7 εκατ. δολάρια

Η προεκλογική εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η Εθνική Επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και οι κοινές επιτροπές τους για τη συγκέντρωση χρημάτων συγκέντρωσαν ποσό 61,7 εκατ. δολαρίων τον Απρίλιο.

Η εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου Τραμπ έχει διαθεσιμότητα οικονομικής ρευστότητας 255 εκατ. δολαρίων.

Δημοκρατικοί: 60,5 εκατ. δολάρια

Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες ότι η προεκλογική του εκστρατεία και το κόμμα του συγκέντρωσαν συνολικά ποσό 60,5 εκατ.δολαρίων τον Απρίλιο.

Τα χρήματα αυτά μπορούν να βοηθήσουν την προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών να αντιπαρατεθεί πιο αποτελεσματικά σε υποψηφίους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, οι οποίοι έχουν καλύτερη χρηματοδότηση.

«Είμαι υπερήφανος να ανακοινώσω ότι για τον μήνα Απρίλιο συγκεντρώσαμε 60,5 εκατ. δολάρια από την προεκλογική μου εκστρατεία και την Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος. Ο μέσος όρος των διαδικτυακών δωρεών στην προεκλογική μου εκστρατεία ήταν μόλις 32,63 δολάρια», ανέφερε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωσε που διανεμήθηκε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στους υποστηρικτές του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider