Δημοσκόπηση: Συμφωνούν με την απαγόρευση κυκλοφορίας το 72% των Αμερικανών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση: Συμφωνούν με την απαγόρευση κυκλοφορίας το 72% των Αμερικανών
Το 72% των Αμερικανών υποστηρίζει την παραμονή στο σπίτι κατά της εξάπλωσης της COVID-19, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Αντίθετο με την πολιτική στρατηγική του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, φαίνεται πως είναι ένα μεγάλο ποσοστό Αμερικανών πολιτών.

Συγκεκριμένα, δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, δείχνει πως η διακομματική πλειοψηφία των Αμερικανών δήλωσε ότι επιθυμεί την παραμονή στο σπίτι, ώστε να προστατευτεί από τον κορονοϊό, παρά τις συνέπειες που υπάρχουν για την οικονομία, την ώρα που ο Τραμπ κάνει λόγο για «άμεση επαναφορά» της οικονομίας.

Μείωση της αποδοχής των χειρισμών του Τραμπ για την πανδημία

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, η δημοσκόπηση αυτή, δόθηκε στη δημοσιότητα χθες και έδειξε ότι μόνο μία μειοψηφία των Αμερικανών συμφωνεί με τις διαμαρτυρίες κατά των πρωτοβουλιών κοινωνικού περιορισμού.

Συνολικά, στην παναμερικανική διαδικτυακή δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 15-21 Απριλίου, το 72% των ενηλίκων στις ΗΠΑ δήλωσαν ότι οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους «μέχρι οι γιατροί και οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας να πουν ότι η κατάσταση είναι ασφαλής».

Στο ποσοστό αυτό συμπεριλαμβάνονται ποσοστά 88% των Δημοκρατικών, 55% των Ρεπουμπλικάνων, αλλά και 7 στους 10 ανεξάρτητους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider