Ισπανία: Νέα αύξηση των θανάτων από κορονοϊό - Σχεδόν 13.800 οι νεκροί

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισπανία: Νέα αύξηση των θανάτων από κορονοϊό - Σχεδόν 13.800 οι νεκροί
Συνολικά 743 καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες στην Ισπανία. Συνολικά 13.798 οι νεκροί από κορονοϊό.

Αυξήθηκε και πάλι ο αριθμός των νέων θανάτων από την επιδημία covid-19 στην Ισπανία, με την καταγραφή 743 θανάτων κατά τις τελευταίες 24 ώρες, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 13.798.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα νέα καταγεγραμμένα κρούσματα του κορονοϊού κατά το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν σε 5.478, ενώ συνολικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας στην Ισπανία ανέρχονται σε 140.510.

ΠΟΥ: Ο κόσμος έχει έλλειψη 6 εκατομμυρίων νοσοκόμων

Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΫ) προειδοποιεί σήμερα ότι ο πλανήτης χρειάζεται σχεδόν 6 εκατ. επιπλέον επαγγελματίες νοσοκόμες και νοσοκόμους.

Σε έκθεσή τους για την επάρκεια της προσφοράς νοσηλευτών και νοσηλευτριών σε παγκόσμιο επίπεδο, η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ, η διεθνής εκστρατεία Nursing Now και το Διεθνές Συμβούλιο Νοσοκόμων (ΔΣΝ) τονίζουν τον κρίσιμο ρόλο των επαγγελματιών νοσοκόμων, που αντιπροσωπεύουν πάνω από το μισό υγειονομικό προσωπικό.

«Οι νοσοκόμες και οι νοσοκόμοι είναι η σπονδυλική στήλη των συστημάτων υγείας», υπογραμμίζει ο γενικός διευθυντής του ΠΟΫ, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους.

«Σήμερα πολλές νοσοκόμες και πολλοί νοσοκόμοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, στο μέτωπο της μάχης εναντίον της ασθένειας COVID-19», θυμίζει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider