Ξεπέρασαν τους 1.200 οι νεκροί από κορονοϊό στις ΗΠΑ σε μία ημέρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεπέρασαν τους 1.200 οι νεκροί από κορονοϊό στις ΗΠΑ σε μία ημέρα
Στις ΗΠΑ καταγράφονται πλέον 337.072 κρούσματα κορονοϊού, ενώ οι θάνατοι ασθενών έχουν φθάσει τους 9.633.

Περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι που είχαν μολυνθεί από τον κορονοϊό υπέκυψαν μέσα σε 24 ώρες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Στις ΗΠΑ καταγράφονται πλέον 337.072 κρούσματα κορονοϊού, ενώ οι θάνατοι ασθενών έχουν φθάσει τους 9.633, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του πανεπιστημίου.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με το κλιμάκιο διαχείρισης κρίσης, ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Κυριακή ότι οι συμπατριώτες του πρέπει να περιμένουν έναν «φρικτό» αριθμό νεκρών όταν σημειωθεί η κορύφωση της πανδημίας, που δεν θεωρείται ότι ήρθε ακόμη.

Ως «την πιο σκληρή εβδομάδα» χαρακτήρισε ο Ντόναλτ Τραμπ, την εβδομάδα που έρχεται στις ΗΠΑ χτυπώντας το «καμπανάκι» του κινδύνου για την εξάπλωση του κορονοϊού και την αύξηση των θυμάτων.

Πενσυλβάνια, Κολοράντο και Ουάσιγκτον είναι οι νέοι «πυρήνες» του ιού

Κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης τύπου στον Λευκό Οίκο, μίλησαν για τις περιοχές στις οποίες καλπάζει ο ιός. Ως νέοι πυρήνες καταδεικνύονται η Πενσυλβάνια, το Κολοράντο και η Ουάσιγκτον. Η κύρια εστία της επιδημίας, όμως, στις ΗΠΑ, παραμένει η πολιτεία της Νέας Υόρκης. Όταν ο πρόεδρος ρωτήθηκε αν μπορεί να διαβεβαιώσει τους Νεοϋορκέζους ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουν τους αναπνευστήρες που χρειάζονται, η απάντησή του σόκαρε. «Όχι. Έπρεπε να είχαν προετοιμαστεί καλύτερα. Έχουμε πολλές πολιτείες να φροντίσουμε».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αντέκρουσε την κριτική ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει πράξει τα δέοντα για να προμηθεύσει τις Πολιτείες με αναπνευστήρες που πολλοί ασθενείς που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση χρειάζονται για να επιβιώσουν. Ο ένοικος του Λευκού Οίκου υποστήριξε ότι κυβερνήτες ζητούν περισσότερο εξοπλισμό από όσο θα χρειαστούν.

«Φόβοι για ελλείψεις έχουν οδηγήσει σε φουσκωμένα αιτήματα», τόνισε ο Τραμπ αναφορικά με τα αιτήματα που έχει λάβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να διανείμει εξοπλισμούς από το στρατηγικό εθνικό απόθεμα.

Ο Λευκός Οίκος έχει προβλέψει πως 100.000 με 240.000 Αμερικανοί θα πεθάνουν εξαιτίας του κορονοϊού ακόμη και αν τηρηθούν τα σημερινά μέτρα κατ’ οίκον περιορισμού.

Οι Αμερικάνοι προετοιμάζονται για το χειρότερο, κατασκευάζοντας νοσοκομεία εκστρατείας από το Λος Άντζελες ως το Μαϊάμι με χιλιάδες επιπλέον κλίνες, ενώ ένα πλωτό νοσοκομείο έχει φτάσει στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider