Αμετακίνητη η Γερμανία για την έκδοση ευρωομόλογου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αμετακίνητη η Γερμανία για την έκδοση ευρωομόλογου
Δεν στηρίζει την πρόταση της έκδοσης ευρωομόλογου η Γερμανία.

Εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση της έκδοσης ευρωομόλογου προκειμένου να ξεπεραστούν οι οικονομικές συνέπειες από την κρίση του κορονοϊού η Γερμανία, προκρίνοντας τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ως το κατάλληλο εργαλείο.

«Είναι σαφές ότι η κρίση αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την Ευρώπη και ότι σε αυτή την πρόκληση θα δοθεί ευρωπαϊκή απάντηση. Αυτό συμφώνησαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και αυτό εν μέρει έχουν ήδη εφαρμόσει οι υπουργοί Οικονομικών (…) Το θέμα τώρα είναι πόσο γρήγορα και πόσο αποτελεσματικά μπορούν να ληφθούν περαιτέρω μέτρα. Και σε αυτό είμαστε όλοι σύμφωνοι - στο ότι πρέπει να δοθεί γρήγορη, αποτελεσματική και αλληλέγγυα βοήθεια. Για αυτό ακριβώς δημιουργήθηκε ο ΕSM και είναι έτοιμος τώρα να δράσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Ντένις Κόλμπεργκ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ επισήμανε από την πλευρά του ότι η αλληλεγγύη στην Ευρώπη εκφράζεται και με άλλους τρόπους και παρέπεμψε στην καθημερινή μεταφορά από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις ασθενών από την Ιταλία και την Γαλλία για περίθαλψη στην Γερμανία.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό και ορατό δείγμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider