Γερμανία: 66 νεκροί και 4.751 κρούσματα κορονοϊού σε 24 ώρες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: 66 νεκροί και 4.751 κρούσματα κορονοϊού σε 24 ώρες
Συνολικά, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε σε 57.298.

Σημαντική αύξηση καταγράφεται στο ρυθμό εξάπλωσης του κορονοϊού στη Γερμανία, όπου μόλις το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 66 νεκροί και 4.751 νέα κρούσματα.

Συνολικά, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε σε 57.298 και 455 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων, συνολικά 13.989, εντοπίζεται στο νότιο κρατίδιο της Βαυαρίας, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο Covid-19 στη Γερμανία.

Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ: Υπάρχει ο κίνδυνος και στη Γερμανία να εξελιχθεί δραματικά ο κορονοϊός

Ακόμη και στη Γερμανία είναι πιθανές καταστάσεις όπως αυτές που διαδραματίζονται στην Ιταλία, προειδοποιεί ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ, για την μάχη κατά του κορονοϊού.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου εξηγεί ωστόσο ότι για την ώρα αυτό αποτελεί απλώς εικασία και επαναλαμβάνει ότι σε περίπου δύο εβδομάδες θα γνωρίζουμε εάν τα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού έχουν αποτέλεσμα.

«Δεν θα πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο το σύστημα υγείας να φθάσει τα όριά του» δηλώνει ο κ. Βίλερ σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να υπολογίζουμε ότι οι δυνατότητες του συστήματος είναι ανεπαρκείς, το εάν όμως θα φτάσουμε πραγματικά σε αυτό το σημείο, αποτελεί μόνο εικασία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider