Κορονοϊός: Οι ΗΠΑ έγιναν η τρίτη χώρα με τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Οι ΗΠΑ έγιναν η τρίτη χώρα με τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως
Στο επίκεντρο της επιδημίας η Νέα Υόρκη.

Με ραγδαίους ρυθμούς αυξάνονται οι νεκροί και τα κρούσματα από τον Covid-19 στις ΗΠΑ, καθώς έφτασαν τους 600 και τα 50.000 αντίστοιχα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Οι ΗΠΑ είναι η τρίτη χώρα με τα περισσότερα καταγεγραμμένα κρούσματα παγκοσμίως, πίσω από την Κίνα και την Ιταλία. Η πλειονότητα των θανάτων έχει καταγραφεί στη Νέα Υόρκη, που αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας.

Από την πλευρά τους, τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν καταγράψει 44.183 κρούσματα του νέου κορονοϊού, μια αύξηση 10.779 κρουσμάτων σε σύγκριση με τον προηγούμενο απολογισμό, με τον αριθμό των θανάτων να έχει αυξηθεί κατά 144 και να ανέρχεται πλέον σε 544.

Ο απολογισμός που έδωσαν στη δημοσιότητα τα CDC είναι μέχρι χθες το απόγευμα και συγκρίνεται με τον απολογισμό που δόθηκε μία ημέρα νωρίτερα.

Την ίδια ώρα, η πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της επιδημίας του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ, παρατηρεί έναν «διπλασιασμό του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κάθε τρεις ημέρες» δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Άντριου Κουόμο.

Οι ειδικοί στις προβλέψεις εξέλιξης του ιού «βλέπουν αυτή τη στιγμή ότι το ποσοστό των νέων κρουσμάτων να διπλασιάζεται περίπου κάθε τρεις ημέρες. Πρόκειται για μια δραστική άνοδο των ποσοστών μόλυνσης», επισήμανε ο κυβερνήτης.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης μετρά ήδη περισσότερα από 25.000 κρούσματα, ήτοι σχεδόν δεκαπλάσια από τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Καλιφόρνια, τη δεύτερη πλέον πληγείσα πολιτεία της χώρας, υπογράμμισε ο ίδιος.

Ένα τόσο υψηλό ποσοστό καταδεικνύει επίσης ότι η επιδημία θα μπορούσε να φθάσει στην κορύφωσή της «σε 14 ή 21 ημέρες», δηλαδή νωρίτερα απ’ ότι είχε προβλεφθεί», συμπλήρωσε ο Κουόμο.

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider