ΗΠΑ: Μέχρι και 20.000 δολάρια η θεραπεία για τον κορονοϊό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Μέχρι και 20.000 δολάρια η θεραπεία για τον κορονοϊό
Φτάνει μέχρι και τα 20.000 δολάρια η θεραπεία για τον κορονοϊό στις ΗΠΑ.

Μπορεί το τεστ για τον κορονοϊό Covid-19 να παρέχετε δωρεάν στις ΗΠΑ, όμως το κόστος της θεραπείας για όσους είναι «θετικούς» μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 20.000 δολάρια!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Market Watch, μία πρόσφατη ανάλυση του ιδρύματος «Peterson-Kaiser Family Foundation» (Peterson-KFF), όσοι έχουν ιατρική κάλυψη μέσω του εργοδότη τους μπορεί να κληθούν να πληρώσουν περισσότερα από 1.300 δολάρια, από την τσέπη τους, αν χρειαστεί να κάνουν εισαγωγή σε νοσοκομείο, ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 20.000 δολάρια, για όσους δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Δωρεάν τεστ

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ένας νόμος που πέρασε από το Κογκρέσο επιτρέπει σε όλους τους πολίτες να εξεταστούν δωρεάν, όμως δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το επόμενο βήμα.

Τα θετικά κρούσματα θα πρέπει να φροντίσουν μόνα τους, για τη θεραπεία, η οποία μπορεί να κοστίσει αρκετές χιλιάδες δολάρια.

«Τα ιατρικά χρέη είναι ήδη ένα σημαντικό ζήτημα στις ΗΠΑ, ειδικά για του ανθρώπους που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη ή αυτούς με μακροχρόνιες ακριβές θεραπείες» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάλυση του ιδρύματος Peterson-KFF.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider