ΗΠΑ: Με προεδρικό διάταγμα ο έλεγχος τιμών στην εποχή του κορονοϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Με προεδρικό διάταγμα ο έλεγχος τιμών στην εποχή του κορονοϊού
Προεδρικό διάταγμα για την αποτροπή αποθήκευσης κρίσιμων ιατρικών υλικών, αλλά και της χειραγώγησης τιμών υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Προεδρικό διάταγμα για την αποτροπή της αποθήκευσης ιατρικών υλικών κρίσιμων στη μάχη κατά της εξάπλωσης της COVID-19, αλλά και ενδεχόμενης προσπάθειας χειραγώγησης των τιμών, υπέγραψε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ειδικής έρευνας για το ίδιο ζήτημα.

«Αυτό στέλνει ένα δυνατό μήνυμα. Δεν θα επιτρέψουμε την αποθήκευση κρίσιμων υλικών και την χειραγώγηση των τιμών, πλήττοντας την υγεία της Αμερικής σε αυτή την ώρα της ανάγκης» ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter, η υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου Στέφανι Γκρίσαμ.

1.000 δόσεις πειραματικού φαρμάκου κατά του COVID-19

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες πως οι κλινικές δοκιμές για ένα πιθανό φάρμακο κατά του κορονοϊού θα αρχίσουν σύντομα στη Νέα Υόρκη, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι o συνδυασμός του φαρμάκου υδροξυχλωροκίνη, που χορηγείται κατά της ελονοσίας, και του αντιβιοτικού azithromycin μπορεί να χτυπήσει την εξάπλωση του κορονοϊού.

«Οι κλινικές δοκιμές στη Νέα Υόρκη θα αρχίσουν με υπάρχοντα φάρμακα τα οποία είναι ενδεχόμενο να αποδειχτούν αποτελεσματικά κατά του κορονοϊού. Έχουμε 1.000 δόσεις που θα μοιραστούν αύριο [σήμερα]» δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider