Ξεκινούν σήμερα οι κλινικές δοκιμές εμβολίου κατά του κορονοϊού στις ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεκινούν σήμερα οι κλινικές δοκιμές εμβολίου κατά του κορονοϊού στις ΗΠΑ
Ο πρώτος συμμετέχων στη δοκιμή αναμένεται να λάβει το πειραματικό εμβόλιο εντός της ημέρας, διευκρίνισε το Associated Press.

Από σήμερα αναμένεται να ξεκινήσουν οι κλινικές δοκιμές για την αποτίμηση της αποτελεσματικότητας εμβολίου για την πρόληψη του νέου κορονοϊού, στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο, ο πρώτος συμμετέχων στη δοκιμή, πρόκειται να λάβει το πειραματικό εμβόλιο εντός της ημέρας.

Όπως αναφέρεται, το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ και διεξάγεται στο Ινστιτούτο Ερευνών Υγείας Kaiser Permanente της Ουάσινγκτον, ενώ για τις δοκιμές, την εξακρίβωση τυχόν παρενεργειών, την πιστοποίηση και την έκδοση άδειας για τη διάθεση οποιουδήποτε εμβολίου θα απαιτηθούν από 12 ως 18 μήνες.

Νέο, 10 φορές πιο γρήγορο τεστ για τον Covid-19 :

Το «πράσινο φως» της αμερικανικής κυβέρνησης έλαβε η φαρμακευτική εταιρεία Roche για την παραγωγή ενός νέου τεστ για τη διάγνωση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Roche έλαβε την επείγουσα έγκριση από την αμερικανική κυβέρνηση για ένα πολύ πιο αυτοματοποιημένο τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, που ενδεχομένως θα επιταχύνει τη δυνατότητα να γίνονται τεστ σε ασθενείς κατά 10 φορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider