Κορονοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ισπανία από τις 14 Μαρτίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ισπανία από τις 14 Μαρτίου
Μετά την Ιταλία σειρά παίρνει η Ισπανία που θα κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της χώρας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρύξει την Ισπανία την Παρασκευή η κυβέρνησης της χώρας καθώς ο κορονοϊός εξαπλώνεται με πολύ υψηλή ταχύτητα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από το Σάββατο 14 Μαρτίου και θα επιτρέψει στις αρχές να θέσουν υπό περιορισμό όσους έχουν προσβληθεί από τον ιό.

«Δυστυχώς, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο την ερχόμενη εβδομάδα τα κρούσματα να ξεπεράσουν τα 10.000», επισήμανε ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης.

«Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επιτρέψει την κινητοποίηση «όλων των οικονομικών, υγειονομικών, δημόσιων και ιδιωτικών, και στρατιωτικών μέσων για την προστασία όλων των πολιτών», εξήγησε στη συνέχεια ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Ισπανία έρχεται δεύτερη ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, μετά την Ιταλία έχοντας τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού. Μέχρι την Παρασκευή ο αριθμός των κρουσμάτων φτάνει στα 4.209 με 120 νεκρούς.

Η Μαδρίτη αποφάσισε επίσης να κλείσει εστιατόρια, μπαρ και καταστήματα από το Σάββατο, σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης, διατηρώντας ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider