Στους 9 οι νεκροί από τον σεισμό στα σύνορα Τουρκίας - Ιράν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στους 9 οι νεκροί από τον σεισμό στα σύνορα Τουρκίας - Ιράν
Ο σεισμός ήταν 5,7 Ρίχτερ κι είχε βάθος 5 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το EMSC.

Εννέα νεκροί, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά και 37 τουλάχιστον τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός του σεισμού που σημειώθηκε την Κυριακή το πρωί στα σύνορα Τουρκίας - Ιράν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

O σεισμός είχε μέγεθος 5,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων και σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) σημειώθηκε στο βορειοδυτικό Ιράν, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών μπορεί να αυξηθεί δεδομένου ότι πολλοί παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από συντρίμμια. Σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, έχουν καταρρεύσει περίπου 1.066 κτήρια στην περιοχή. Μεταξύ των τραυματιών, εννέα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Υγείας.

«Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται», τονίζει ο κυβερνητικός αξιωματούχος. Σύμφωνα με το τουρκικό TRT World ο σεισμός έχει πλήξει 43 χωριά στην Τουρκία, ενώ κτήρια κατέρρευσαν και στην πόλη Βαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider