ΔΝΤ: Το χρέος της Αργεντινής είναι «μη βιώσιμο»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΝΤ: Το χρέος της Αργεντινής είναι «μη βιώσιμο»
Μη βιώσιμο το χρέος της Αργεντινής, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Μη βιώσιμο» είναι το χρέος της Αργεντινής σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Μάλιστα, το ΔΝΤ στην ανακοίνωση του χθες Τετάρτη, αναφέρει πως, όσοι διαθέτουν ομόλογα της νοτιοαμερικανικής χώρας θα πρέπει να κάνουν μία ουσιαστική συνεισφορά προκειμένου να επιλυθεί η κρίση.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε καθώς το ΔΝΤ ολοκλήρωσε μία εβδομαδιαία επίσκεψη στην Αργεντινή, η οποία μάχεται για να αποφύγει την πτώχευση για δάνεια και ομόλογα οικονομικής αξίας 100 δισ. δολαρίων.

Αναδιάρθρωση του χρέους 100 δισ. δολαρίων

Η Αργεντινή θα χρειαστεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της, ύψους 100 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του δανείου 57 δισ. δολαρίων που χορήγησε το ΔΝΤ στο Μπουένος Άιρες το 2018.

Δεν πληρώνουμε «ούτε σεντ» στο ΔΝΤ

«Ούτε σεντ» δεν πρέπει να καταβάλει η Αργεντινή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για την αποπληρωμή του «παράνομου» δανείου που χορηγήθηκε στη χώρα της, προτού η οικονομία της να βγει από την ύφεση, δήλωσε χαρακτηριστικά στις αρχές του μήνα, η αντιπρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε για να είμαστε σε θέση να αποπληρώσουμε» το δάνειο του ΔΝΤ «είναι να βγούμε από την ύφεση», σημείωσε η Φερνάντες δε Κίρσνερ που παρουσίασε το Σάββατο το βιβλίο της Sinceramente («Ειλικρινά») στη διεθνή έκθεση βιβλίου της Αβάνας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider