Ο πλουσιότερος Ρώσος έχει περιουσία 25,1 δισ. δολαρίων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο πλουσιότερος Ρώσος έχει περιουσία 25,1 δισ. δολαρίων
Ο βασικός μέτοχος της ρωσικής εταιρείας Nornikel, Βλαντίμιρ Ποτάνιν, έχει συνολική περιουσία 25,1 δισ. δολαρίων.

Ο βασικός μέτοχος της ρωσικής εταιρείας Nornikel, Βλαντίμιρ Ποτάνιν, είναι ο πλουσιότερος Ρώσος του κόσμου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Forbes Real Time.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Ποτάνιν μέσα σε μία ημέρα - σήμερα 6 Φεβρουαρίου - έγινε πλουσιότερος κατά 418 εκατ. δολάρια, με τη συνολική του περιουσία να φτάνει τα 25,1 δισ. δολάρια.

«Αυτό συνέβη χάρη στη διαρκή άνοδο της μετοχής της Nornikel, (αυτή τη στιγμή ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος κατέχει το 34,6% του πακέτου των μετοχών). Από τις αρχές του 2019 οι μετοχές του «γίγαντα» της χαλυβουργίας έχουν καταγράψει άνοδο 60%. Πριν από έναν χρόνο στο Χρηματιστήριο της Μόσχας η μετοχή της Nornikel διαπραγματευόταν στα 13.500 ρούβλια, ενώ σήμερα έχει σκαρφαλώσει στα 21.426 ρούβλια», αναφέρει το Forbes.

Ποια είναι η Nornikel

Η Nornikel είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός νικελίου και παλλαδίου στον κόσμο, ενώ έχει ηγετική θέση στην παραγωγή πλατίνας, κοβαλτίου, χάλυβα και ροδίου παγκοσμίως. Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της εξόρυξης χρυσού, αργυρού, στην παραγωγή ιριδίου, σεληνίου, ρουθηνίου και τελλουρίου. Η Nornikel διαθέτει μονάδες παραγωγής στη Ρωσία, στη Φινλανδία και τη Νότιο Αφρική.

Άλλοι πλούσιοι Ρώσοι

Στη δεύτερη θέση μεταξύ των Ρώσων δισεκατομμυριούχων βρίσκεται ο Διευθύνων Σύμβουλος της πετρελαϊκής εταιρείας Lukoil, Βαγκίτ Αλεκπέροφ, με περιουσία ύψους 25 δισ. δολαρίων.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί ο πρόεδρος της Novatek, Λεονίντ Μίχελσον, με συνολική περιουσία ύψους 24,9 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider