Πώς είναι το μεγαλύτερο σπίτι που έχει κατασκευαστεί στις ΗΠΑ (pics)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς είναι το μεγαλύτερο σπίτι που έχει κατασκευαστεί στις ΗΠΑ (pics)
Το Biltmore αποτελεί το μεγαλύτερο σπίτι που έχει κατασκευαστεί στις ΗΠΑ μιας και διαθέτει συνολικά 250 δωμάτια.

Ένα τεράστιο αρχοντικό, το «Biltmore House», κατασκεύασε το 1889 ο επιχειρηματίας George Vanderbilt στο Asheville της Βόρειας Καρολίνας. Το Biltmore αποτελεί το μεγαλύτερο σπίτι που έχει κατασκευαστεί στις ΗΠΑ μιας και διαθέτει συνολικά 250 δωμάτια. Με τη βοήθεια 1.000 εργατών το σπίτι του Vanderbilt ολοκληρώθηκε σε διάστημα έξι ετών.

Το πολυτελές αρχοντικό είναι συνολικής επιφάνεια 16.622 τ.μ. και άνοιξε τις πύλες του το 1895. To 1914 πέθανε ο ισχυρός επιχερηματίας και η σύζυγός του Edith πούλησε περίπου 87.000 στρέμματα του κτήματος στη Δασική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Vanderbilt

Από το 1930 που ανέλαβε τα ηνία η κόρη του επιχειρηματία, Cornelia, έχουν γίνει σημαντικές προσθήκες όπως είναι το οινοποιείο του Biltmore, το ξενοδοχείο Inn και το Antler Hill Village που αποτελείται από διάφορα καταστήματα για τους ανθρώπους που θα επισκεφθούν το μέρος. Παράλληλα αναπτύσσονται διάφορες δραστηριότητες για τους ταξιδιώτες.

Vanderbilt



Εκτός του Biltmore περίπου 8.000 στρέμματα, καλύπτονται από κήπους που έχουν σχεδιαστεί από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Frederick Law Olmsted. Το κυρίως σπίτι περιλαμβάνει 35 υπνοδωμάτια, 43 μπάνια, 65 τζάκια, πισίνα, και αίθουσα μπόουλινγκ.

Η πολυτελής έπαυλη έχει ιστορικά έργα τέχνης και αντικείμενα. Στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τα έργα τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσιγκτον αποθηκεύτηκαν στο σπίτι του Vanderbilt για να προφυλαχθούν και να διατηρηθούν.

Πλέον το τεράστιο παλάτι, βαδίζοντας στους ρυθμούς της πράσινης ανάπτυξης, διαθέτει ηλιακούς πίνακες ώστε να εξυπηρετούνται οι περισσότερες λειτουργίες του χώρου, ενώ αναπτύσεται ειδικό πρόγραμμα προστασίας των δέντρων.

Vanderbilt

Φωτογραφίες: Business Insider/ Biltmore

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider