H Goldman Sachs «μποϊκοτάρει» τις εταιρείες χωρίς γυναίκες διευθύντριες 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Goldman Sachs «μποϊκοτάρει» τις εταιρείες χωρίς γυναίκες διευθύντριες 
Πρόσφατα 60 εταιρείες μπήκαν σε χρηματιστηριακές αγορές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη με τα διοικητικά τους συμβούλια να αποτελούνται μόνο από λευκούς άνδρες.

Σε μια συμβολική κίνηση προχωρά η Goldman Sachs, η οποία όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Ντέιβιντ Σόλομον θα σταματήσει να προσφέρει υπηρεσίες εγγραφών σε χρηματιστηριακές αγορές σε όσες εταιρείες δεν έχουν τουλάχιστον ένα μέλος στο διοικητικό τους συμβούλιο που να μην είναι λευκός άνδρας.

«Ξεκινώντας από την 1η Ιουλίου δεν πρόκειται να κάνουμε καμία επιχείρηση δημόσια, εκτός και αν έχει τουλάχιστον ένα μέλος στο διοικητικό τους συμβούλιο που να μην είναι λευκός άνδρας με έμφαση στις γυναίκες», είπε στο CNBC ο Nτείβιντ Σόλομον. «Το 2021 θα ζητάμε δύο τέτοιες θέσεις», πρόσθεσε.

Καλύτερες αποδόσεις

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόσφατα 60 εταιρείες μπήκαν σε χρηματιστηριακές αγορές στις ΗΠΑ και την Ευρώπη με τα διοικητικά τους συμβούλια να αποτελούνται μόνο από λευκούς άνδρες. Σημείωσε ακόμη πως οι επιδόσεις εταιρειών με τουλάχιστον μια γυναίκα διευθύντρια τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν «σημαντικά καλύτερες» απ’ αυτές τις εταιρείες που δεν είχαν καμία γυναίκα.

«Μπορεί να χάσουμε κάποιες δουλειές αλλά μακροπρόθεσμα, αυτή είναι η καλύτερη συμβουλή που μπορούμε να δώσουμε σε εταιρείες που θέλουν να προσφέρουν υψηλές αποδόσεις στους μετόχους τους», είπε ο Σόλομον.

«Κάνουμε κάτι που είναι σωστό και ταυτόχρονα βοηθά την αγορά να προχωρήσει μπροστά», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider