Ερντογάν: Είμαστε σε επαφές με την Ιταλία για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν: Είμαστε σε επαφές με την Ιταλία για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο
Συνεχίζει να προκαλεί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τις εντυπώσεις προσπαθεί να κερδίσει ο Tούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του, η Τουρκία βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ιταλία για να ξεκινήσουν γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το Open, ο Ερντογάν αναφέρθηκε σε κάποιες επαφές που έχει η Ρώμη με την Άγκυρα για πραγματοποίηση γεώτρησης ανοιχτά της Λιβύης.

Συνεχίζει να προκαλεί ο Ερντογάν

Μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου δήλωσε ότι κάλεσε τον στρατάρχη Χαφτάρ για να προκαλέσει την Άγκυρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβη σε νέο μπαράζ προκλητικών δηλώσεων.

Αυτή τη φορά όπως είπε χαρακτηριστικά, «η Ιταλία είναι αυτή τη στιγμή σε επαφές μαζί μας ώστε στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Λιβύη, να πραγματοποιήσουμε γεώτρηση. Επειδή τώρα οι ακτές μας βλέπουν τις ακτές της Λιβύης, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να κάνουμε αυτό που δεν έκανε η Κύπρος και αυτό τρελαίνει την Ελλάδα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, προδικάζοντας για ακόμα μία φορά τη στάση της Ελλάδας.

Η στάση της Ιταλίας γενικά χαρακτηρίζεται διφορούμενη στα όσα συμβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο το τελευταίο διάστημα, όπως για παράδειγμα η στάση της αναφορικά με τον αγωγό EastMed όπου δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα υπογράψει.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, είχε επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη και είχε συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider