Προτεραιότητα στο εμπόριο με τις ΗΠΑ δίνει η Βρετανία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προτεραιότητα στο εμπόριο με τις ΗΠΑ δίνει η Βρετανία
Προτεραιότητα στο εμπόριο με τις ΗΠΑ και όχι με την Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει η Βρετανία, ενόψει Brexit.

Η κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον έχει σκοπό να αρχίσει συνομιλίες για το εμπόριο με αυτήν του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πριν καν αρχίσει να διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph , ο Μπόρις Τζόνσον σκοπεύει να ζητήσει την έγκριση του υπουργικού του συμβουλίου προκειμένου να εγκαινιάσει απευθείας συνομιλίες με τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που αναμένεται να κάνει στην Ουάσινγκτον τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Τέλεγκραφ, η οποία μεταξύ άλλων επικαλέστηκε Αμερικανούς διπλωμάτες.

Όπως έγραψε η συνήθως καλά πληροφορημένη για τις κυβερνητικές προθέσεις εφημερίδα, χθες Παρασκευή. δεν έχει ακόμη ληφθεί οριστική απόφαση και Βρετανοί υπουργοί εξετάζουν διάφορα σενάρια, πρόσθεσε η εφημερίδα.

Στα 170 δισ. δολάρια έχει εκτιναχθεί το κόστος του Brexit

Πραγματικό ίλιγγο προκαλούν τα στοιχεία για το κόστος του Brexit μέχρι στιγμής, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έξοδο της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Όπως προκύπτει από την τελευταία μελέτη του Bloomberg Economics, το κόστος του Brexit έχει ήδη σκαρφαλώσει στα 170 δισ. δολάρια (130 δισ. στερλίνες), ενώ αναμένεται να αυξηθεί κατά 70 δισ. στερλίνες περισσότερο μέχρι το τέλος του 2020.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider