Η Κριστίν Λαγκάρντ προσπαθεί να μάθει… γερμανικά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κριστίν Λαγκάρντ προσπαθεί να μάθει… γερμανικά
«Είναι τεράστιο κατόρθωμα να μπορείς να επικοινωνείς με έναν συγκεκριμένο λαό, στη γλώσσα του», δηλώνει στο Bloomberg ο Philipp Hildebrand, αντιπρόεδρος της Blackrock.

Γερμανικά… επιχειρεί να μάθει η νέα επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Γαλλίδα επικεφαλής της ΕΚΤ, που ανέλαβε πριν δύο μήνες τα ηνία στο «στρατηγείο» της κεντρικής τράπεζας στην Φρανκφούρτη, πιθανότατα επιθυμεί να επικοινωνεί στη γλώσσα της νέας της «πατρίδας». Όχι μόνο γιατί τα γερμανικά είναι η μητρική γλώσσα για το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Ευρωζώνης, αλλά γιατί πολιτικές, όπως τα αρνητικά επιτόκια, δεν έχουν γίνει αποδεκτές από τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και, όπως όλα δείχνουν, χρήζουν μεγαλύτερης εξήγησης και σαφήνειας για τον γερμανικό λαό, στη γλώσσα του.

«Είναι τεράστιο κατόρθωμα να μπορείς να επικοινωνείς με έναν συγκεκριμένο λαό, στη γλώσσα του», δηλώνει ο Philipp Hildebrand, αντιπρόεδρος της Blackrock και πρώην επικεφαλής της κεντρικής ελβετικής τράπεζας. «Δεν είναι λίγοι οι Γερμανοί που εκτιμούν ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να επικοινωνήσει επαρκώς μαζί τους», προσθέτει.

Η νέα επικεφαλής της ΕΚΤ έχει εμφανίζεται έτοιμη να διαχειριστεί την «πρόκληση» της γερμανικής γλώσσας. Πρόσφατα δήλωσε ότι παρακολουθεί ταχύρρυθμα μαθήματα, τα οποία περιλαμβάνουν τη διδασκαλία της γερμανικής γλώσσας, αλλά και της «γλώσσας» μιας κεντρικής τράπεζας.

Οι προκάτοχοι της Λαγκάρντ

Ο προκάτοχος της Κριστίν Λαγκάρντ, ο Ιταλός Μάριο Ντράγκι, δεν κατόρθωσε ποτέ να μάθει τη γερμανική γλώσσα, παρά το γεγονός ότι ήταν επικεφαλής της ΕΚΤ για μια οκταετία.

Ο προκάτοχος του Ντράγκι, ο Γάλλος Ζαν Κλοντ Τρισέ, είχε καταβάλλει μια προσπάθεια να αντιληφθεί πώς σκέφτεται και πώς μιλά ο γερμανικός λαός. Μάλιστα, κατόρθωσε το 2009, στα δέκα χρόνια ύπαρξης του ευρώ, να δώσει ομιλία αποκλειστικά στη γερμανική γλώσσα. Λίγο καιρό αργότερα είχε δηλώσει ότι τα γερμανικά παραμένουν μια αρκετά δύσκολη γλώσσα.

Η Λαγκάρντ όμως έχει δηλώσει πως δεν φοβάται τις δυσκολίες… Πρόσφατα άλλωστε δήλωσε, δίδοντας μια απάντηση στη μητρική της γλώσσα, πως «μια μέρα θα είμαι σε θέση να απαντήσω στα γερμανικά…».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider