Μπιλ Γκέιτς και Ρίτσαρντ Μπράνσον θέλουν να «σώσουν» τον πλανήτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπιλ Γκέιτς και Ρίτσαρντ Μπράνσον θέλουν να «σώσουν» τον πλανήτη
Οι δύο δισεκατομμυριούχοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να βοηθήσουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τη δική του «απάντηση» στην κλιματική αλλαγή δίνουν ο Μπιλ Γκέιτς και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, οι οποίοι συμφώνησαν να στηρίξουν την πρωτοβουλία «BEC».

Σύμφωνα με το CNBC, το ενδιαφέρον τους για την κλιματική αλλαγή είναι ένα ακόμα κοινό στοιχείο που μοιράζονται οι δύο αυτό - δημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι, οι οποίοι βρίσκονται στην κορυφή δύο από των πιο αναγνωρίσιμων εταιρειών του κόσμου.

Σε μία πρόσφατη δημοσίευση του, ο ιδρυτής της Virgin Group, Ρίτσαρντ Μπράνσον, έγραψε πως συνάντησε τον Μπιλ Γκέιτς και συζήτησαν την πιθανότητα να επενδύσουν σε «ιδέες» που έχουν στόχο να «πολεμήσουν» και να «περιορίσουν» το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.

«Δεν θα έχουν αποτέλεσμα όλες οι ιδέες, όμως αν υποστηρίξουμε αρκετές από αυτές, είναι πιθανότερο να δούμε μεγαλύτερο αποτέλεσμα», έγραψε το Μπράνσον στο blog του.

Οι δισεκατομμυριούχοι στην υπηρεσία της προστασίας του πλανήτη

Οι δύο διάσημοι επιχειρηματίες συναντήθηκαν στο Παρίσι την προηγούμενη εβδομάδσα, στα πλαίσια του One Planet Summit, ένα συνέδριο που έχει δημιουργηθεί για να βρεθούν λύσεις και να παρθούν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπηση της κλιματικής αλλαγής.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Μπιλ Γκέιτς ανακοίνωσε την επέκταση του Breakthrough Energy Coalition (BEC).

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, το BEC είναι μία ομάδα επενδυτών υψηλού κεφαλαίου, οι οποίοι έχουν δεσμευθεί να επενδύσουν σε τεχνολογίες «ενέργειας» αξίας 1 δισ. δολαρίων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider