Ακάρ: Βρισκόμαστε εκεί που ήμασταν το 1974

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακάρ: Βρισκόμαστε εκεί που ήμασταν το 1974
Προκαλεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλούσι Ακάρ με νέες εμπρηστικές δηλώσεις.

«Σήμερα είμαστε ακριβώς στο ίδιο σημείο που βρισκόμασταν το 1974», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ την Παρασκευή, μιλώντας σε τελετή αποφοίτησης στρατιωτικών στη Σμύρνη.

Σχετικά με τις εξελίξεις στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο δήλωσε:

«Σήμερα είμαστε ακριβώς στο ίδιο σημείο που βρισκόμασταν το 1974. Είμαστε υπέρ της καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού. Έχουμε κάνει αυτό που έπρεπε για αυτό. Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε. Από την άλλη πλευρά δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων μας. Δεν θα αφήσουμε να υπάρξει ποτέ κανένα τετελεσμένο γεγονός σ' αυτές τις περιοχές. Και αυτό δεν αποτελεί απειλή. Απλώς αναμένουμε από όλους να δουν τα γεγονότα και προσκαλούμε όλους τους γείτονες μας να το κάνουν αυτό».

Όσον αφορά τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης, ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε ότι, «εμείς ως κυρίαρχα κράτη, κάναμε αυτό που έπρεπε στο πλαίσιο του δικαίου της θάλασσας, των συμφερόντων του έθνους μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Σχετικά με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την αμερικάνικη Γερουσία, ανέφερε, «δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, αυτό δεν είναι ένα πολικό ζήτημα, είναι αποκλειστικά ιστορικό ζήτημα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider