Γαλλία: Προγραμματίζουν «χριστουγεννιάτικες απεργίες» για το συνταξιοδοτικό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Προγραμματίζουν «χριστουγεννιάτικες απεργίες» για το συνταξιοδοτικό
Δεν θα σταματήσουν οι απεργίες στη Γαλλία ούτε τα Χριστούγεννα, ανακοίνωσε το συνδικάτο CGT, αναφερόμενο στις κινητοποιήσεις για το συνταξιοδοτικό.

Συνεχίζει να μαίνεται η κόντρα μεταξύ της γαλλικής κυβέρνησης και των συνδικάτων για το συνταξιοδοτικό, με τα συνδικάτα να προειδοποιούν ότι θα υπάρξουν «χριστουγεννιάτικες απεργίες».

Συγκεκριμένα, το συνδικάτο CGT ανακοίνωσε ότι δεν θα σταματήσουν οι απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς ούτε την περίοδο των Χριστουγέννων, αν η κυβέρνηση δεν υποχωρήσει στην μεταρρύθμισή της του συνταξιοδοτικού συστήματος.

«Δεν θα σταματήσουμε για τα Χριστούγεννα αν η κυβέρνηση δεν λογικευτεί», δήλωσε στον γαλλικό ραδιοσταθμό Franceinfo ο Λοράν Μπριν, επικεφαλής του τομέα σιδηροδρόμων του συνδικάτου CGT.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε χθες Τετάρτη ότι ο γαλλικός λαός θα πρέπει να εργάζεται για δύο επιπλέον χρόνια για να μπορεί να πάρει πλήρη σύνταξη, το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνδικάτων, τα οποία δήλωσαν ότι θα εντείνουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις για να επιβάλλουν στην κυβέρνηση μια αλλαγή πολιτικής.

Οι Γάλλοι έμποροι ανησυχούν

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γαλλία, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Συγκεκριμένα έμποροι, ξενοδόχοι, εστιάτορες και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, ιδίως στην περιοχή του Παρισιού εκφράζουν τους φόβους τους.

«Το Σαββατοκύριακο ήταν καταστροφικό: το Παρίσι ήταν άδειο, τα εστιατόρια, οι μπρασερί… Ακόμα και τα ταχυφαγεία, όλος ο κόσμος επλήγη, με ζημίες στον κύκλο εργασιών έως και 50%», είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος επαγγελματικής ένωσης του κλάδου της εστίασης GNI-Synhorcat.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider