Πώς ξοδεύει την περιουσία του ο πλουσιότερος Κινέζος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς ξοδεύει την περιουσία του ο πλουσιότερος Κινέζος
Σε αγαπημένο «σπορ» έχει εξελίξει το real estate o πρώην προέδρος της Alibaba, Τζακ Μα.

Με την περιουσία του να αγγίζει τα 38 δισ. δολάρια ο ιδρυτής της Alibaba Τζακ Μα είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα.

Ο 55χρονος δισεκατομμυριούχος έχτισε πριν από 20 χρόνια την εταιρεία Alibaba, η οποία σήμερα θεωρείται ο «γίγαντας» του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα. Η εταιρεία αποτιμάται στα 460 δισ. δολάρια, με τον Μα να αποχωρεί από τη θέση της προεδρίας στις 10 Σεπτεμβρίου 2019.

Πίσω στο χρόνο, ο Μα ξεκίνησε «άσχημα» την καριέρα του αφού το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ τον απέρριψε 10 φορές, ενώ στη συνέχεια απορρίφθηκε από δουλειές σε περίπου 30 εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η KFC. Βλέποντας μακροπρόθεσμα το κύμα της τεχνολογίας που ήταν έτοιμο να σαρώσει τα πάντα, το 1999 ίδρυσε μαζί με 17 φίλους του την Alibaba. Πλέον, η εταιρεία κατέχει το South China Morning Post και μία κινηματογραφική εταιρεία στούνιο που έχει επενδύσει σε ταινίες όπως το «Mission: Impossible - Rogue Nation» και το «Star Trek Beyond». Από τη στιγμή που ο Μα ανέλαβε την προεδρία της Alibaba το 2013, τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 1.100%.

Σύμφωνα με το Business Insider ο Μα δεν επιδίδεται σε ακριβά «σπορ» και χόμπι, πέρα από το real estate στο οποίο εκδηλώνει το μέγεθος της περιουσίας του. Ο ίδιος οδηγεί ένα SUV Roewe RX5 που κοστίζει μόλις 15.000 δολάρια και δεν ξοδεύει πολλά για τα χόμπι του. Αγαπά το διαλογισμό, παίζει πόκερ και γυμνάζεται μέσω της πολεμική τέχνης tai chi, ένα χόμπι που του χάρισε μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ταινία kung fu.

Αντίθετα, στην αγορά πολυτελών κατοικιών ο Μα ξοδεύει μεγάλο μέρος της περιουσίας του. Το 2015, σύμφωνα με το Business Insider, αγόρασε ένα σπίτι στην πιο ακριβή γειτονιά του Χονγκ Κονγκ καταβάλλοντας το ποσό των 191 εκατ. δολαρίων. Παράλληλα αγόρασε ένα πολυτελές ακίνητο στα Adirondacks της Νεας Υόρκης για 23 εκατ. δολάρια. Ένα χρόνο αργότερα, αγόρασε έναν αμπελώνα 210 στρεμμάτων στη νότια Γαλλία, ενώ κατέχει ακόμα το διαμέρισμα στο Lakeside Gardens όπου ξεκίνησε την Alibaba πριν από 20 χρόνια. Ο ίδιος ταξιδεύει μέσω ιδιωτικού αεροσκάφους Gulfstream 550 το οποίο αγόρασε για 49,7 εκατ. δολάρια.

Παρ' όλα αυτά ο Μα έχει δηλώσει πως ήταν πιο ευτυχισμένος όταν ήταν καθηγητής Αγγλικών και δούλευε για 12 δολάρια το μήνα. Έχει σημειώσει ότι τα δισεκατομμύριά του εστιάζουν στο να επενδύονται σε τομείς της κοινωνίας. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο ισχυρός άνδρας της Alibaba επικεντρώνεται σε ένα φιλανθρωπικό έργο που στοχεύει στην υγειονομική περίθαλψη, το περιβάλλον και την εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider